‘Mijn jongste dochter is echt de baas. Vooral bij het naar bed gaan’

23.01.2023 06:26
kind geen vaste leeftijd door slapen Beeld: Shutterstock

Een extra verhaaltje of toch in het grote bed bij papa en mama slapen. Elke avond krijgen die kleine bengels het weer voor elkaar met die grote puppy-oogjes en zilveren tong.

Esther (37): “Ik word regelmatig gek aangekeken als ik in mijn ene arm mijn dochter Milou (4) en in mijn andere mijn zoon Nathan (2) draag. Ze hebben vaak allebei geen zin om te lopen en dan denk ik: kom maar bij mij.

Eigen bed

Mijn zoon heeft zijn eigen tweepersoonsmatras, is thuis nog nooit zonder mijn man en mij in slaap gevallen en een van ons gaat er ’s nachts altijd naast liggen als hij wakker wordt. Wat elke nacht het geval is. Mijn dochter komt ’s nachts in ons bed liggen en voordat ze gaat slapen zijn we ongeveer drie kwartier in de weer met boekjes, massages en liedjes.

“Voordat ze gaat slapen zijn we ongeveer drie kwartier in de weer met boekjes, massages en liedjes”

Allebei mijn kinderen hebben als baby erge reflux gehad, we konden ze de eerste negen maanden van hun leven niet wegleggen na een voeding. Dat had tot gevolg dat ze altijd bij ons in slaap vielen. Na zo’n lange tijd voelde het gek om daarmee te stoppen. We zijn het dus maar blijven doen.”

Lees ook – ‘Mijn zoon (9) slaapt elke nacht bij ons in bed en ik vind het heerlijk’ >

De baas

Eva (35): “Mijn jongste dochter Jyoti (4) is echt de baas. Over iedereen. Ik dacht dat ik een ruggengraat had, maar als íemand altijd haar zin krijgt… Vooral bij het naar bed gaan. Het is een afspraak dat ze één verhaaltje krijgt en drie liedjes. Ze praat er elke keer wel een liedje of verhaal bij. En dan blijf ik toch weer bij haar liggen tot ze slaapt, terwijl m’n man gewoon wegloopt. Hij is er veel minder gevoelig voor.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.