‘Mijn zoon (9) slaapt elke nacht bij ons in bed en ik vind het heerlijk’

11.08.2022 12:13
kind middernacht naar bed Beeld: Pixabay

Sommige ouders moeten er niet aan denken, maar Kate Auletta geniet ervan zolang het kan: co-sleeping met haar zoon (9). En dat ze daardoor al jaren niet goed slaapt, neemt ze maar voor lief.

Nee, Kate was niet van plan om zo lang met haar zoons (6 en 9) in één bed te slapen, maar dat liep nu eenmaal zo. En ja, haar kinderen hebben allebei een eigen bed. “Maar op een bepaald moment hebben ze ons bed gevonden, en daar zijn ze gebleven.”

Zoon slaapt in het grote bed

Haar 6-jarige zoon kruipt alleen in Het Grote Bed als hij middenin de nacht wakker wordt. In tegenstelling tot z’n broer, die sinds twee jaar elke nacht naast Kate ligt. “Tijdens de coronapandemie werden zijn angsten er niet minder op. Hij is gek op zijn eigen bed en slaapkamer, maar deelt gewoon liever een bed met ons.” En daar krijgt Kate ook wat voor terug. “Overdag geeft hij me nooit knuffels, maar in bed des te meer. En het is best fijn om je oudste kind af en toe dichtbij te hebben.”

Lees ook: ‘Sinds we kinderen hebben, slapen we nog maar zelden met z’n tweeën in bed’

De tijd vliegt

Kate koestert de intieme momenten met haar zoon, want de jaren vliegen voorbij. Laatst deed hij in de auto zijn koptelefoon op, zodat hij ons niet meer hoorde. Ik begreep hem, maar vond het jammer dat hij niet meer als vanouds meezong met de rest van het gezin.” Dat hij elke nacht bij haar in bed kruipt, is dus wel zo fijn. “Nee, ik slaap al jaren niet. En ja, mijn rug ligt in de kreukels als ik wakker word, en ik val soms half uit bed. Maar ik weet ook dat dít de momenten zijn die ik me later zal herinneren. Ik vind het heerlijk om naast hem wakker te worden en blijf dat graag doen tot hij dat niet meer nodig vindt.”

Bron: Scary Mommy

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.