‘Mijn dochter slaapt elke avond bij ons in bed’

13.12.2022 13:45
junior dekbedovertrekken

Voordat Samm moeder was had ze een lange lijst met dingen die ze nooit, maar dan ook nooit zou doen als ouder. Op die lijst stond onder andere: schermpjes in restaurants, snoep voor het avondeten, een Nerf-pistolen gevecht in de huiskamer. En met stip bovenaan: haar kind zou nooit in haar bed slapen. Nooit!

Samm: “Als je mij tien jaar terug had verteld dat mijn dochter elke avond tussen ons in zou slapen, had ik je voor gek verklaard. Mijn slaap is mij heilig. Na een goede nachtrust ben ik een veel leukere moeder. Daarom zei ik altijd overtuigd: mijn kinderen slapen niet bij mij in bed. Maar op de een of andere manier vindt mijn dochter toch elke avond mijn bed… En ik heb werkelijk geen idee hoe ik haar moet tegenhouden.

We doen echt ons best doen om haar in haar eigen bed te laten slapen. Voor het slapengaan behandelen we haar als een prinses. Ze krijgt een hele show met papa en mama in de hoofdrol. Ze wordt verwend met knuffels, glaasjes water en wordt helemaal ingestopt in een heerlijk warm bed vol met haar favoriete knuffels. Daar komt niemand meer uit, zou je denken. Nou zij dus wel.”

Lees ook: ‘Kan ik mijn zoon en dochter een kamer laten delen?’

Het is een fase

“Rond een uur of één hoor ik het getrippel op de gang steeds dichterbij komen. Meestal doe ik alsof ik slaap. Zonder succes want op een of andere manier wurmt ze zich altijd tussen ons in en voel ik een knie in mijn zij of een voet in mijn rug…

Ik zou het prima vinden als we allemaal een goede nachtrust krijgen. Na vier kinderen is mijn motto: zolang we maar slapen! Maar omdat mijn kleine engel met haar knie in mijn rug of haar hoofd op mijn haar slaapt, is een goede nachtrust ver te zoeken.

Ik houd mezelf op de been met mijn andere motto: alles is een fase. En ik weet ook dat ik deze momenten dan op een rare manier ineens zal missen. Daarom probeer ik nu zo goed als het lukt te genieten van het kleine stukje bed dat ze voor me overlaat en haar tandpasta-adem die mij tegemoet walmt middenin de nacht.”

Bron: ScaryMommy

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.