Welk soort magnesium heb jij nodig?

02.04.2024 16:32
Bron: Pexels

Wist je dat magnesium betrokken is bij meer dan 300 processen in je lichaam? Zeker niet onbelangrijk dus. Magnesium is er in allerlei soorten en maten die allemaal net iets anders werken. Kom erachter welk soort magnesium het beste bij jou past.

Per dag heeft een vrouw gemiddeld 300 milligram magnesium nodig. Elk orgaan heeft dit mineraal nodig, maar het mineraal is vooral belangrijk voor een goede werking van je spieren en botten. Verder hebben ook je hersenen er een hoop profijt van. Het verbetert namelijk je geheugen, leerprestaties, concentratievermogen. Tot slot kan het je gemoedstoestand verbeteren, wat natuurlijk ook mooi meegenomen is.

Meerdere vormen

Dit mineraal is terug te vinden in groenten, noten, melk- en graanproducten, maar vooral ook in spinazie, avocado’s, bananen en rauwe cacao. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, met onderling nog flink wat verschillen. Wat het precies voor je lichaam doet verschilt. Welke variant voor jouw het beste is hangt af van wat jij het belangrijkst vindt en wat jouw lichaam het meest nodig heeft.

1. Magnesium oxide

Dit is de variant die het vaakst verkocht wordt in de bekende drogisterijen. Hier zit in verhouding veel magnesium in, maar let wel op, meer is niet per se beter. Deze variant van magnesium wordt minder goed opgenomen door het lichaam dan andere vormen. Je kunt dit gebruiken bij maag- en darmklachten.

2. Magnesium citraat: voor je spieren

Ben jij graag actief bezig en sport je veel? Dan is magnesium citraat perfect voor jou. Deze variant helpt met het opbouwen van sterke en soepele spieren, stabiliseert het hartritme en geeft je een energieboost. Het is ook nog eens heel goed opneembaar, dus je hebt niet veel nodig om helemaal fit te zijn.

Lees ook: Astmamedicijn dat 85.000 kinderen gebruiken is momenteel schaars

3. Magnesium tauraat: voor je hersenen

Slaap je slecht? Dan is deze variant het meest aan te raden. Magnesium wordt hierbij gecombineerd met taurine. Dit stofje heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel, waardoor je wat meer tot rust komt en beter slaapt. Je concentratie, geheugen en je gemoedstoestand worden hier ook beter van, wat met het slaaptekort natuurlijk wel zo fijn is. Je kunt dit het beste voor het slapengaan innemen.

4. Magnesium bisglycinaat: sterke botten en betere leerprestaties

Deze variant bevat glycine en heeft allerlei voordelen. Zo zorgt het voor sterke botten en sterke tanden. Daarnaast krijg je een beter geheugen, beter concentratievermogen en verbetert het je leerprestaties. Ook deze variant kun je het beste voor het slapengaan innemen.

5. Magnesium malaat: meer energie en sterkere spieren

Hier is appelzuur als extra toegevoegd, wat helpt bij het omzetten van eten in energie. Deze variant is perfect voor je spieren, geeft veel energie en wordt zelfs nog beter opgenomen door je lichaam dan magnesium citraat, maar is daardoor vaak iets duurder dan de andere opties.

Lees ook: Waarom Omega-3 tijdens je zwangerschap goed is voor je baby

Alle soorten zijn via drogisterijen of online verkrijgbaar als supplement of in poedervorm. Twijfel je nog over welk soort je het beste kunt kiezen. Via deze test krijg je een gratis aanbeveling. Mogelijkheden zijn er in ieder geval genoeg.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.