Waarom Omega-3 tijdens je zwangerschap goed is voor je baby

19.02.2024 15:01
Bron: Pexels

We weten allemaal hoe belangrijk het is om verantwoord te eten en supplementen als foliumzuur te nemen tijdens de zwangerschap om je baby zo gezond mogelijk te laten groeien. Maar wist je dat het slikken van Omega-3 vetzuren, als supplement het meest bekend als visolie, ook heel belangrijk is voor de ontwikkeling van je baby?

Vis eten tijdens de zwangerschap is misschien iets waar je minder snel aan zal denken, we weten immers allemaal wat er bijvoorbeeld wordt gezegd over rauwe vis. Deze manier van denken kan ervoor zorgen dat we een belangrijke stof voor de ontwikkeling van onze baby achterwege laten, namelijk Omega-3, dat onder andere dus in visolie zit. 

Omega-3 tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap, maar ook in het algemeen krijgen mensen nog te weinig van deze vetzuren binnen, terwijl Omega-3 vetzuren essentieel zijn. Het draagt bij aan het immuunsysteem, de bouw en functie van de hersenen, het zenuwstelsel en de celwanden. Hier genoeg van binnen krijgen is dus belangrijk. 

Belangrijke stoffen

Tijdens de zwangerschap is je baby volop in ontwikkeling. De twee belangrijkste vetzuren in Omega-3 (EPA en DHA) zouden bijdragen aan het normaal functioneren van de hersenen en het hart. Deze vetzuren worden niet door het lichaam zelf aangemaakt, ondanks het feit dat de hersenen voor 60 procent uit essentiële vetzuren bestaan. Dit moet dus vanuit voeding of supplementen komen. Vanaf 32 weken maakt de hersenontwikkeling van je baby een enorme groei door. “Een goede Omega-3-visolie is de bouwsteen voor een goede hersenontwikkeling van de baby, een goede aanleg van het zenuwstelsel en het gezichtsvermogen”, zegt voedingsdeskundige Louisa Hernandez Tobias tegen Dalalou.

Lees ook: Deze voeding is goed voor het brein van je kind

Als je vis tijdens de zwangerschap een minder fijn idee vindt, zijn er altijd Omega-3 tabletten verkrijgbaar bij drogisterijen. Deze neem je in om zo de volledige dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen, zonder dat je ervoor in de keuken hoeft te staan. Zo help je je baby nog meer om zich goed te ontwikkelen. 

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.