Yasmina heeft het wel gezien met de seks: ‘Als het aan mij ligt, doen we het nooit meer’

10.10.2021 13:02
Beeld: Unsplash

Voor Yasmina (33), elf jaar samen met Rayan, drie zoons van 9, 7 en 4, hoeft het echt niet meer dat stoeien in bed met haar man. ‘Ik word al moe als ik eraan denk.’

“Seks vind ik net als hardlopen: ik word al moe als ik eraan denk. Een blokje om is immers niet genoeg, je moet je omkleden, een warming up houden, je totaal in het zweet werken en erna ook nog douchen. Precies hetzelfde gaat op voor seks. Een vluggertje telt niet als je al zo weinig vrijt als mijn man Rayan en ik. Dus met sexy lingerie aantrekken, een voor- en naspel en de daad ben je minstens een uur kwijt. Nou, als ik na een dag zorgen voor onze drie jongens eindelijk in bed lig, pak ik in dat uur liever wat slaap mee.

Eerder hilarisch dan geil

Voordat ik moeder was, was het anders. Rayan is mijn eerste en enige vriendje. We hebben allebei een Marokkaanse achtergrond, maar zijn als derde generatie zeer vrijzinnig opgevoed. Ik mocht gewoon studeren en werken van mijn ouders. Alleen voor samenwonen en seks voor het huwelijk golden andere normen en waarden.

Een half jaar nadat we verkering kregen, zijn we getrouwd. Allebei maagd, hoewel we wel eerder stiekem wat hadden gevoeld en gevoosd. Pas toen we getrouwd waren, gingen we op ontdekkingstocht. Dat was leuk. Ik heb vreselijk gelachen om onze idiote standjes en we deden het soms twee keer op een dag. Ik vond het eerder hilarisch dan bloedgeil, maar Rayan ontpopte zich tot een goede minnaar.

Lees ook
Vera heeft door seksueel misbruik geen behoefte aan seks: ‘Ik vind het gewoon vies’ >

Niet vaker dan nodig

Toen we graag kinderen wilden, werd seks een noodzaak. Het had nut met elkaar te vrijen, ik wilde graag moeder worden. Ik kan niet zeggen dat ik het echt tegen mijn zin deed, zeker bij nummer één niet, maar toen we voor de derde opgingen was ik het hele gedoe al flink beu. Ik temperatuurde ook om zeker te weten wanneer ik ovuleerde, zodat ik het niet vaker hoefde te doen dan echt nodig was. Na de geboorte van de laatste, liet ik me steriliseren. Mijn taak was volbracht.

Tegelijkertijd stortte ons seksleven helemaal in. Sinds de jongens er zijn, vind ik het op een of andere manier raar en niet respectvol naar mezelf als vrouw en moeder, om me als een sekspoes te gedragen. Knuffelen, zoenen, prima. Maar sexy voor mijn man buikdansen of voor hem dartelen op hakken in een string, past gewoon niet bij mijn rol als moeder.

Over seks praten is lastig. We kunnen het allebei niet. Meestal vlucht ik ’s avonds naar boven, zodat ik ver voor hem in bed lig. Ik houd me slapend als hij me aanraakt. Als ik niet al echt lig te snurken, moe van de dag.

Knop om

Als het aan mij ligt, doen we het nooit meer. Maar daarmee zal Rayan nooit akkoord gaan. Hij accepteert dat ik het druk heb met het gezin en mijn baan en dat ik meer rust nodig heb. Eens per maand seks is het absolute minimum. Dus als hij erg moppert, zeurt en klaagt, zet ik een knop om, gooi er twee glazen witte wijn tegenaan en offer ik een avond op aan het genot van mijn man. Blij dat ik er daarna weer voor een flinke tijd vanaf ben.”
Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.