seksuele_fantasie

Of je hem nu tussen jezelf en de lakens houdt, of open en bloot deelt met je lief: iedereen heeft een seksuele fantasie. Deze moeders ook. “Die seksuele fantasie is gewoon mijn kleine, geheime extra.”

‘Twee mannen die alleen mij begeren’

Simla (29), getrouwd en moeder van een zoon (2): “Een trio met twee mannen. Twee heerlijke lijven, die alleen mij begeren. Vooral tijdens mijn zwangerschap had ik ontzettend veel zin in seks, en dit scenario doemde het vaakst op in mijn gedachten. In werkelijkheid zou ik het niet in mijn hoofd halen; je komt toch handen tekort? Maar al zou ik willen; mijn man zou er nooit mee instemmen. En gelukkig maar: ik wil hem ook niet delen. Zelfs al doe ik dat in mijn hoofd soms stiekem wel.”

 

‘In de mood van een zacht vrouwenlichaam’

Nynke (34), samenwonend en moeder van twee kinderen (5 en 2): “Tijdens mijn studie vree ik weleens met een vrouw. Ik val primair op mannen, maar van de zachtheid van een vrouwenlijf kan ik enorm genieten. Mijn vriend weet ervan, maar niet dat ik om in de mood te komen, soms terugdenk aan die nachten. Ik raak ook opgewonden van hem, die seksuele fantasie is gewoon mijn kleine, geheime extra.”

 

‘Ik wil gedomineerd worden’

Enni (41), gescheiden moeder van twee dochters (11 en 7): “Van niks raak ik zo opgewonden als de fantasie waarin een man me domineert en weerloos maakt. Me vastbindt en bemint. Wel voor mijn genot; ik heb niks met zweepjes en ander BDSM-gedoe – maar in de praktijk valt vastbinden daar geloof ik ook al onder. Overigens is het niet altijd een fantasie: met een friend with benefits breng ik het heel soms in de praktijk. Nóg leuker en lekkerder.”

 

Lees ook:
Onderzoek: dit is het beste tijdstip voor seks >

 

‘Eyes wide shut’

Kim (36), pas getrouwd en moeder van twee kinderen (6 en 4): “Een erotisch kasteelfeest. Zo’n sfeer à la Eyes Wide Shut. Mán, wat krijg ik het warm bij die gedachte.”

 

‘We fantaseren hardop over spannende plekken’

Anne-Fleur (35), getrouwd en moeder van een tweeling (6): “Wanneer mijn man avances maakt, en me begint te strelen, slaat mijn fantasie op hol. Meestal over spannende plekken waar we het kunnen doen. Tegen een boom in het park, op een uitgestrekt, verlaten veld, in de kroeg waar niemand ziet hoe zijn hand onder mijn jurkje verdwijnt, of achterin een taxi. In werkelijkheid hebben we het alleen weleens op het strand gedaan, middenin de nacht. Maar mijn scenario’s maken de seks er wel intenser op, zeker wanneer we er tijdens het praten samen hardop over fantaseren.”

 

‘Mijn eigen man betrappen’

Lot (30), samenwonend en zwanger van de eerste: “Mijn vriend betrappen terwijl hij met zichzelf speelt, en stilletjes toekijken hoe hij het afmaakt.”

 

‘Een trio met een vriendin’

Ekin (39), getrouwd en moeder van drie zonen (12, 9 en 8): “Vaak is het iets onschuldigs, zoals een emotionele scène in een film of een beladen belletje van een vriendin, waardoor ik later in bed of op de bank seksuele fantasieën krijg. In de opwindendste fantasie staat plotseling een vriendin voor de deur die troost zoekt. Je begrijpt: mijn man en ik geven daar dan maar al te graag gehoor aan, want uitmondt in een zachte, lange vrijpartij met z’n drieën. Eén keer hebben we het echt gedaan, vrijen met een vrouw erbij. Leuk om een keertje mee te maken maar stukken minder spannend dan in mijn fantasie: ik val helemaal niet op vrouwen.”

 

‘Orale sex met mijn eigen man’

Bibi (32), samenwonend en moeder van twee kinderen (3 en 1): “Ik droom gewoon van orale seks. Met mijn eigen vriend. Wanneer ik op kantoor zit, of ’s avonds in mijn eentje op de bank, maar ook wanneer hij er op dat moment mee bezig is. Ik vind het ‘t lekkerste wat er is.”

 

‘Heerlijk als vreemden naar me kijken’

Abigail (33), single moeder van een zoon (2): “Sinds ik tijdens wilde een vrijpartij in de auto op een landweggetje werd betrapt door voorbijgangers, vind ik niks zo opwindend als de gedachte dat ik bekeken word. Op dit moment heb ik geen partner, maar in mijn eentje onder mijn dekbed heb ik het prima naar mijn zin met die seksuele fantasie.”

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-meisje-vader-stiefvader

Soms zijn er fotoseries waar je naar kunt blijven kijken - dit is er zo één. Want hoe 'gewoon' de foto's misschien ook lijken, er schuilt een mooi verhaal achter.

De Amerikaanse Dylan Lenox deelt het op Facebook.

 

'Bonusvader'

'Dit is onze dochter Willow', schrijft hij. 'Die man aan de linkerkant, dat ben ik (papa, papa Dylan of bonusvader). In het midden staat onze prinses Willow en die man rechts is David (papa, papa David of biologische vader). Nee, we zijn geen stel van hetzelfde geslacht, maar we delen wel een dochter. David is de ex-man van Sarah en ik ben haar verloofde. We hebben onszelf tot een uniek gezin gevormd. Niet alleen heb ik een dochter gekregen, ik heb er ook een broer en beste vriend bij. Bedankt Sarah!'

 

Lees ook
Amanda schrijft een indrukwekkende post voor haar stiefkinderen >

 

'Deel van ons leven'

David wil met zijn post duidelijk maken dat het geen zin heeft om ruzie te maken. Dat het veel beter is om aan je kind te laten zien dat jullie nu één grote familie zijn. 'David is geen buitenstaander. Hij is en zal altijd een deel van ons leven zijn.'

Binnen een paar dagen zijn de foto's al meer dan 200.000 keer geliket.

 
 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
kosten-ivf

Bij het ene stel is het in één keer raak, terwijl een zwangerschap bij anderen helaas soms jaren kan duren. Gelukkig zijn er steeds meer opties, waaronder de vruchtbaarheidsbehandeling IVF (In Vitro Fertilisatie). Maar wat zijn de kosten hiervan? En wordt het vergoed door zorgverzekeraars?

Wij zetten al deze informatie voor je op een rij. 

 

Wat is IVF?

In Vitro Fertilisatie is een vruchtbaarheidsbehandeling waarbij de bevruchting buiten het lichaam tot stand komt: ‘in vitro’ betekent ‘in glas’ en ‘fertilisatie’ betekent ‘bevruchting’. De vrouwelijke eicel en een aantal mannelijke zaadcellen (ongeveer 100.000 per eicel) worden in een glazen schaaltje in het laboratorium samengebracht. Vervolgens wordt geprobeerd een bevruchting plaats te laten vinden. Lukt dit? Dan wordt er één embryo in de baarmoeder teruggeplaatst. Hieruit kan een normale zwangerschap volgen.

Alleen als er een medische reden voor is, kom je in aanmerking voor een IVF-behandeling. Bijvoorbeeld als je niet goed werkende eileiders hebt, (ernstige) endometriose, een niet te herstellen sterilisatie, onverklaarbare onvruchtbaarheid of verminderde kwaliteit van het zaad van de man.

 

Lees ook
Fotoserie: stel neemt IVF-embryo overal mee naartoe >

 

Kosten en vergoeding

Per poging kost het IVF-traject rond de 3000 euro, maar dit verschilt per kliniek. Een IVF/ICSI-behandeling in combinatie met PGD (preïmplantatie genetische diagnostiek), de methode waarmee embryo’s worden onderzocht op ernstige genetische aandoeningen, kost per poging tussen de 6000 en 7000 euro.

De eerste drie behandelingen worden (tot je 43e) door vrijwel alle ziektekostenverzekeraars vergoed en komen altijd op naam van de vrouw, ook wanneer de man de oorzaak is. Wel geldt het eigen risico en het eventuele vrijwillige eigen risico. Het is mogelijk om extra IVF-behandelingen aanvullend te laten verzekeren. Wil je weten welke zorgverzekeraars ook de vierde en vijfde behandeling vergoeden? Dat vind je hier

 

Aftrekpost belasting

Goed om te weten: wanneer je medische kosten maakt die niet door je zorgverzekeraar vergoed worden, kun je deze aftrekken bij de Belastingdienst. Je geeft deze kosten dan aan op de belastingaangifte als bijzondere ziektekosten. Er geldt wel een maximuminkomen en drempelbedrag. Vrouwen van boven de 43 jaar die een IVF-behandeling aangaan, zijn uitgesloten van deze aftrekpost.

Bron: Freya en Zorgpremies.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >