Pannenkoeken als ontbijt? Zeker. Deze pancakes zijn lekker luchtig en ze zijn ook de avond van te voren te maken. Hoef je ze in de ochtend alleen even op te warmen in de magnetron.
Lees verder onder de advertentie
Ingrediënten (2 personen):
25 gram amandelmeel
50 gram speltmeel
2 eieren
3 flinke eetlepels Griekse yoghurt of magere kwark
½ tl bakpoeder
Vers fruit om te serveren
Optie: houd je van zoet? Voeg dan een theelepel honing toe.
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een kom en roer dit met een vork tot een lekker stevig beslag.
Laat een anti-aanbak pan warm worden en doe er een beetje kokosolie of roomboter in. Giet nu met een kleine soeplepel een laagje pannenkoekbeslag in de pan. Ik maakte kleine pannenkoekjes en deed er 2 per keer in de pan. Je kan de pannenkoekjes omdraaien als je bubbels ziet in het beslag. Bak nog even aan de andere kant en klaar ben je!
Serveer met vers fruit zoals banaan, bosbessen of gebakken appel. Een extra lepel griekse yoghurt met wat noten en zaden zijn er ook erg lekker om erbij te serveren. Smullen maar!
Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.
Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.
Iedere ouder kent het: die momenten waarop je kiest tussen je kind aankleden naar maatschappelijke normen of gewoon de vrede bewaren. Tot iemand anders je er subtiel op wijst dat je misschien een grens bent overgegaan.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van een lezer. Deze week het verhaal van Lizzy (36). Ze piekert over haar financiën en waar ze verstandig aan doet: herinneringen of geld sparen voor haar kinderen.
De Braziliaanse moeder Carol Canineu, moeder van drie, herinnert zich het moment nog goed: haar zesjarige dochter liet een bakje yoghurt over de bank vallen. Ze stond op het punt om uit te barsten, maar hield zichzelf tegen.