Pannenkoeken als ontbijt? Zeker. Deze pancakes zijn lekker luchtig en ze zijn ook de avond van te voren te maken. Hoef je ze in de ochtend alleen even op te warmen in de magnetron.
Lees verder onder de advertentie
Ingrediënten (2 personen):
25 gram amandelmeel
50 gram speltmeel
2 eieren
3 flinke eetlepels Griekse yoghurt of magere kwark
½ tl bakpoeder
Vers fruit om te serveren
Optie: houd je van zoet? Voeg dan een theelepel honing toe.
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een kom en roer dit met een vork tot een lekker stevig beslag.
Laat een anti-aanbak pan warm worden en doe er een beetje kokosolie of roomboter in. Giet nu met een kleine soeplepel een laagje pannenkoekbeslag in de pan. Ik maakte kleine pannenkoekjes en deed er 2 per keer in de pan. Je kan de pannenkoekjes omdraaien als je bubbels ziet in het beslag. Bak nog even aan de andere kant en klaar ben je!
Serveer met vers fruit zoals banaan, bosbessen of gebakken appel. Een extra lepel griekse yoghurt met wat noten en zaden zijn er ook erg lekker om erbij te serveren. Smullen maar!
Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.
Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.
Ze zeggen wel eens: je moedergevoel laat je nooit in de steek. In het geval van de 33-jarige Hinde was dat ook daadwerkelijk zo. Een nietsvermoedend bezoekje aan de winkel werd daardoor een spannend uitje.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Elise (36) is moeder van twee zoontjes (6 en 4) en schrijft met veel liefde korte verhalen over het moederschap en alles wat daar onverwacht bij komt kijken. Haar verhalen zijn fictief, maar vaak geïnspireerd op de wereld van ouderschap met een flinke scheut herkenning, humor en een tikkeltje overdrijving. Tegelijkertijd werkt ze aan haar […]