Filodeeg: multifunctioneel en erg lekker! Deze pakketjes met gehakt en tomaat zijn zó gemaakt en je maakt gegarandeerd indruk op het volgende feestje!

Wat heb je nodig:

  • 150 gram mager gehakt (rund of lam)
  • 50 gram cherrytomaatjes (gepureerd)
  • 1 teen knoflook (uitgeperst)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 of 4 vellen filodeeg (vers of ontdooid uit de diepvries)
  • klontje boter

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Meng het gehakt met de gepureerde kerstomaatjes, de uitgeperste knoflook en het paprikapoeder. Snijd de vellen filodeeg in banen van 6 bij 15 centimeter. Smelt de boter en bestrijk de banen deeg aan beide zijden. Leg 2 plakjes op elkaar. Leg een kleine lepel gehakt iets onder het midden van het deek (ga uit van de lange zijde) en vouw de onderkant over het gehakt, tot aan het midden. Vouw de randen van de lange zijde een stukje naar binnen en vouw het deel met gehakt over de rest van het deeg. Het randje dat je aan de bovenkant overhoudt, vouw je om als een envelop. Leg de pakketjes op een bakplaat met bakpapier en back ze ongeveer 10 minuten in de oven goudbruin. Lekker met ketchup. Tip: Je kunt filodeeg zelf maken met meel, water en olie, maar dat is een tijdrovende klus. Kant-en-klaar deeg vind je in de vriezer in de supermarkt.

Miljuschka Witzenhausen laat op LINDA.tv zien hoe je binnen no time iets lekkers op tafel zet. Zo ook deze soep. Alleen nog een stokbroodje erbij en klaar ben je.


Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Miljuschka Witzenhausen laat op LINDA.tv zien hoe je binnen no time iets lekkers op tafel zet. Deze topper is er een voor op de zondagochtend: fluweelzachte, romige scrambled eggs die zalig smaken.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >