Filodeeg: multifunctioneel en erg lekker! Deze pakketjes met gehakt en tomaat zijn zó gemaakt en je maakt gegarandeerd indruk op het volgende feestje!
Lees verder onder de advertentie
Wat heb je nodig:
150 gram mager gehakt (rund of lam)
50 gram cherrytomaatjes (gepureerd)
1 teen knoflook (uitgeperst)
1 theelepel paprikapoeder
3 of 4 vellen filodeeg (vers of ontdooid uit de diepvries)
klontje boter
Zo maak je het Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Meng het gehakt met de gepureerde kerstomaatjes, de uitgeperste knoflook en het paprikapoeder. Snijd de vellen filodeeg in banen van 6 bij 15 centimeter. Smelt de boter en bestrijk de banen deeg aan beide zijden. Leg 2 plakjes op elkaar. Leg een kleine lepel gehakt iets onder het midden van het deek (ga uit van de lange zijde) en vouw de onderkant over het gehakt, tot aan het midden. Vouw de randen van de lange zijde een stukje naar binnen en vouw het deel met gehakt over de rest van het deeg. Het randje dat je aan de bovenkant overhoudt, vouw je om als een envelop. Leg de pakketjes op een bakplaat met bakpapier en back ze ongeveer 10 minuten in de oven goudbruin. Lekker met ketchup. Tip: Je kunt filodeeg zelf maken met meel, water en olie, maar dat is een tijdrovende klus. Kant-en-klaar deeg vind je in de vriezer in de supermarkt.
Schaatskoningin Irene Schouten (32) zat eind vorig jaar nog op een roze wolk: ze werd voor het eerst moeder van haar zoontje Dirk. Samen met haar man Dirk-Jan genoot ze volop van het nieuwe gezinslevens. Maar die roze wolk sloeg al snel om in zorgen toen bleek dat Dirk kampte met gezondheidsproblemen.
Elise (36) is moeder van twee zoontjes (6 en 4) en schrijft met veel liefde korte verhalen over het moederschap en alles wat daar onverwacht bij komt kijken. Haar verhalen zijn fictief, maar vaak geïnspireerd op de wereld van ouderschap met een flinke scheut herkenning, humor en een tikkeltje overdrijving. Tegelijkertijd werkt ze aan haar […]