Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: leuk als een traktatie voor jezelf of om samen met je kids te maken. En dan zijn ze ook nog eens vetarm en vega. Yum!
Verhit een ruime koekenpan en rooster de geraspte kokos al roerend in circa 5 minuten lichtbeige.
Laat afkoelen op een bord.
Doe de kokos, de kokosolie, de agavesiroop, het vanille-extract en het zout in een keukenmachine en mix kort.
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Schep het kokosmengsel erin, strijk glad en zet circa 4 uur in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg het bakpapier op het aanrecht. Snijd de kokos in 9 grote bites en doop ze tot de helft met behulp van een cocktailprikker of met de hand in de gesmolten chocolade. Leg ze op het papier.
Bestrooi de helft van de chocolade met de extra geraspte kokos.
Bewaar de bites in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast.
Bewust eten wil heus niet zeggen dat je jezelf alles moet ontzeggen, vindt Carolina van platform Foodie-ness. Haar verantwoorde recepten zijn stuk voor stuk zalig. Lekker gelukkig, € 24,99 Kosmos
In veel huiskamers ging afgelopen week een collectieve “huh?!” door het land. Terwijl ouders nog druk bezig zijn met het bewaren van hét grote decembergeheim, komt Het Sinterklaasjournaal met scènes waarbij je als ouder spontaan je hand voor de tv wilt gooien.
Verhuizen met een groot gezin is al een onderneming op zich, maar de familie Buddenbruck pakt het gewoon aan alsof het niets is. Waar andere ouders al zweten bij het vooruitzicht van één verhuisdoos, verkassen Thaila en Rob met hun hele bups van land naar land.