Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: leuk als een traktatie voor jezelf of om samen met je kids te maken. En dan zijn ze ook nog eens vetarm en vega. Yum!
Verhit een ruime koekenpan en rooster de geraspte kokos al roerend in circa 5 minuten lichtbeige.
Laat afkoelen op een bord.
Doe de kokos, de kokosolie, de agavesiroop, het vanille-extract en het zout in een keukenmachine en mix kort.
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Schep het kokosmengsel erin, strijk glad en zet circa 4 uur in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg het bakpapier op het aanrecht. Snijd de kokos in 9 grote bites en doop ze tot de helft met behulp van een cocktailprikker of met de hand in de gesmolten chocolade. Leg ze op het papier.
Bestrooi de helft van de chocolade met de extra geraspte kokos.
Bewaar de bites in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast.
Bewust eten wil heus niet zeggen dat je jezelf alles moet ontzeggen, vindt Carolina van platform Foodie-ness. Haar verantwoorde recepten zijn stuk voor stuk zalig. Lekker gelukkig, € 24,99 Kosmos
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.