topstory choco coco bounty bites recept
Foodstyling: Mitchell van Voorbergen

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: leuk als een traktatie voor jezelf of om samen met je kids te maken. En dan zijn ze ook nog eens vetarm en vega. Yum!

Voor 9 stuks | bereidingstijd 30 minuten + 4 uur opstijven
 

Nodig

  • 150 g geraspte kokos + extra voor garnering
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 2 el agavesiroop
  • ½ tl vanille-extract
  • mespunt zout
  • 100 g pure chocolade (minimaal 80% cacao)
     

Zo maak je het

  1. Verhit een ruime koekenpan en rooster de geraspte kokos al roerend in circa 5 minuten lichtbeige.
     
  2. Laat afkoelen op een bord.
     
  3. Doe de kokos, de kokosolie, de agavesiroop, het vanille-extract en het zout in een keukenmachine en mix kort.
     
  4. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Schep het kokosmengsel erin, strijk glad en zet circa 4 uur in de vriezer.
     
  5. Smelt de chocolade au bain-marie.
     
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg het bakpapier op het aanrecht. Snijd de kokos in 9 grote bites en doop ze tot de helft met behulp van een cocktailprikker of met de hand in de gesmolten chocolade. Leg ze op het papier.
     
  7. Bestrooi de helft van de chocolade met de extra geraspte kokos.
     
  8. Bewaar de bites in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast.
     

Bewust eten wil heus niet zeggen dat je jezelf alles moet ontzeggen, vindt Carolina van platform Foodie-ness. Haar verantwoorde recepten zijn stuk voor stuk zalig. Lekker gelukkig, € 24,99 Kosmos

Article continues after the ad

 

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.