lekkere_pannenkoekenrecepten

Op vrijdag 22 maart is het Nationale Pannenkoekendag: de dag dat je niet hoeft na te denken over wat je nu weer moet koken, maar gewoon een flinke stapel pannenkoeken op tafel zet. Nog wat creatieve recepten nodig? Deze van Koopmans willen we je niet onthouden.

Wortel-kokospannenkoeken met kaneel

More content below the advertising

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal porties: 12 stuks

Bakgerei: Beslagkom, mixer of garde, Tefal pannenkoekenpan, rasp

 

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Pannenkoeken Volkoren
  • 750 ml Melk
  • 4 stuks Eieren
  • 50 gram Roomboter (of een scheutje olie)
  • 1 eetlepel Gemalen kaneel
  • 150 gram Geschrapte wortels
  • 80 gram Geraspte kokos
  • 50 gram Grof gehakte walnoten

 

Hoe maak ik wortel-kokos pannenkoeken met kaneel?

  • Stap 1: rasp de wortels.
  • Stap 2: doe de mix in een beslagkom en voeg de melk en de eieren toe.
  • Stap 3: roer het geheel met een mixer of garde tot een glad beslag.
  • Stap 4: roer de kaneel, de geraspte wortel en de kokos door het beslag.
  • Stap 5: verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.
  • Stap 6: giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem. Bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
  • Stap 7: garneer de pannenkoek met wat overige geraspte wortel, geraspte kokos en walnoten

Tip: Lekker met ahornsiroop.

 

Spinaziepannenkoeken

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal porties: 12 stuks

Bakgerei: Beslagkom, mixer of garde, Tefal pannenkoekenpan, pollepel

 

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Pannenkoeken Volkoren
  • 750 ml Melk
  • 4 stuks Eieren
  • 50 gram Roomboter (of een scheutje olie)
  • 450 gram Bladspinazie deelblokjes (uit de vriezer)
  • 1 fles Schenkstroop

 

Hoe maak ik spinazie pannenkoeken?

  • Stap 1: ontdooi de blokjes spinazie.
  • Stap 2: doe de mix in een beslagkom en voeg de melk toe. Voeg al roerende de eieren toe.
  • Stap 3: voeg de ontdooide spinazie toe en meng het met een pollepel door het beslag.
  • Stap 4: verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem. Bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
  • Stap 5: schenk de stroop over de pannenkoeken en rol op.

 

Lees ook
WIN: 15x pannenkoekenpakket t.w.v. €37,50 >

 

Pannenkoeken met chocoladehartjes

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal porties: 12 stuks

Bakgerei: beslagkom, mixer of garde, Tefal pannenkoekenpan, spuitfles

 

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Pannenkoeken origineel
  • 850 ml
  • Melk 2 stuks
  • Eieren 50 gram
  • Roomboter (of een scheutje olie)
  • 2 eetlepels Cacao poeder

 

Hoe maak ik feestelijke pannenkoeken met chocoladehartjes?

  • Stap 1: doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe.
  • Stap 2: roer het geheel met een mixer of garde tot een glad beslag.
  • Stap 3: voeg al roerende de rest van de melk en de eieren toe. Schep 1/4e van het beslag in een aparte kom en roer de cacao poeder erdoor. Giet in een spuitfles of gebruik voor de volgende stap een eetlepel.
  • Stap 4: verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan. Spuit verschillende hartjes met het chocolade beslag in de pannenkoekenpan. Giet het normale beslag hier overheen zodra het een beetje is opgedroogd, en laat uitlopen over de bodem. Keer de pannenkoek om zodra ook het normale beslag is opgedroogd en bak nog 1 à 2 minuten.

Tip: Serveer met poedersuiker, stroop en rood fruit.

 

 

Minipannenkoeken met fruit

Ingrediënten

  • 150 g aardbeien
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 850 ml melk
  • 1 pak Koopmans Pannenkoeken Origineel
  • Bakgerei
  • Koekenpan
  • Mixer met garden
  • 15 satéprikkers
  • Uitsteekvormpje (rond)

 

Hoe maak ik de gezonde kindertraktatie mini pannenkoekjes met fruit?

  • Stap 1: snijd de bananen en aardbeien in plakken.
  • Stap 2: doe de mix in een beslagkom, voeg de helft van de melk toe en roer met behulp van een garde tot een glad beslag. Voeg al roerend de resterende melk en de eieren toe en roer tot een glad geheel.
  • Stap 3: verhit een klontje boter in een koekenpan, schenk met een soeplepel het beslag voor één pannenkoek in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Herhaal deze stap totdat het pannenkoekbeslag op is.
  • Stap 4: steek met een uitsteker (of snijd met een mesje) rondjes uit de pannenkoeken. Rijg een mini pannenkoekje aan een satéprikker, volg met een plakje banaan, een mini pannenkoekje, een plakje aardbei en sluit af met een minipannenkoekje. Herhaal deze stap totdat alle pannenkoekjes op zijn en jouw gezonde kindertraktatie is klaar.

Tip: Serveer ze met stroop en poedersuiker.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief