zelfgemaakte-ijsjes

Een ijsje gaat er bij een kind altijd wel in, maar als je ze zelf maakt zijn ze toch net wat lekkerder (en gezonder). Daarom een paar fijne recepten zo vlak voor de zomer. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ijsjes experiment is voor 95% geslaagd. De basis is van gepureerde (en gezeefde, want 10000 pitjes pffpffpff 😋)frambozen, Griekse yoghurt en een beetje honing. Super lekker! Dus die mag gelijk meedoen voor #debakstrijd van #laurasbakery wedstrijdthema voor juli èn augustus is ijsjes op een stokje. Voor het geval je ook mee wil doen. Alleen de incorporatie van de #tonychocolonely reep is niet gegaan zoals gehoopt. Heb al wel een idee over wat ik de volgende keer anders kan doen. Maar voor dit experiment wordt vervolgd moet ik eerst al deze ijsjes opeten natuurlijk. Want ze zijn verder gewoon verrukkelijk en verspilling is stom. Dus. 😎 #ijsjes #ijsjeopeenstokje #homemade #zelfgemaakteijsjes #frambozen #griekseyoghurt #honing #hetlevenisverrukkelijk #smaakhetzelf

Een bericht gedeeld door Smaak Het Zelf (@smaakhetzelf.nl) op

Ingrediënten? Gepureerde frambozen, Griekse yoghurt, een beetje honing en klaar ben je. En dan zien ze er ook nog hartstikke gezellig uit. 

More content below the advertising

 

 

Noteer voor op je boodschappenlijst: aardbeien, banaan, kwark en agavesiroop. Als je kind dáár niet vrolijk van wordt...

 

Lees ook
VIDEO: dit is dé oplossing voor een smeltend ijsje >

 

Smaakt niet alleen lekker, is ook nog superleuk om naar te kijken. Het enige wat je hoeft te doen is mango en aardbeien te mixen of pureren en in kleine vormpjes te gieten. En vervolgens in de vriezer leggen, natuurlijk.

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍉🍦I C E || L O L L Y🍦🍉 .... So with this nice weather & a teething baba, what better way to keep cool than a homemade, no added sugar, part of your 5 a day ice lolly! And it looks like a watermelon!🍉 It’s super easy to make, all you need is: 🍉 1/2 watermelon 🍉 Greek yoghurt 🍉 2 kewi (unpeeled) 🍉 3 inch of cucumber 🍉 a couple mint leaves (optional) All you need to do is: 1) cut your water melon into chunks and blend. Once blended sift through to make sure you have no seeds 2) put the watermelon juice into your moulds and into the freezer for a couple hours to set (it’s too watery to add anything yet) 2) once solid enough add the yoghurt- or sub for mashed banana to make dairy free 3) blend your kewi, cucumber & mint then add on top of the yoghurt 4) freeze overnight & enjoy on a nice hot day!😍🍉🥝 . Will you be giving these a try? Perfect for the whole family one these lovely summery days!🍧☀️ ———————————————— #creativefoodmemories #blwrecipes #summerrecipe #homemadeicelollies #homemadeicecream #nicecream #blw #summer #watermelon #snack #treat #5aday #healthyfoodmadefun #kidsfunfood #funfoodforkids #foodart #foodmadefun #colourfulfood #foodblog #veganrecipes #veganfood #dairyfreeicecream #recipe #busymom #workingmom #easyrecipe #homemadefood

Een bericht gedeeld door T’s Food Adventures🌈 (@our_blw_journey_) op

Nog zo'n mooie. Wat je nodig hebt? Watermeloen, Griekse yoghurt, kiwi, komkommer en (optioneel) blaadjes mint. 

 

 

Meng Griekse yoghurt, kokosmelk, aardbeien (gemixt of gepureerd) en een beetje honing met elkaar en je krijgt dit lekkere resultaat.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >