Snijden, grillen, bakken: dit zijn de leukste kinderkookcafés

26.06.2019 09:31
kinderen koken kookcafe

Kokmuts op, schort voor en aan de slag: wij zetten de leukste kinderkookcafés voor je op een rij. Daarna schuiven papa en mama en broertjes en zusjes natuurlijk maar wat graag aan tafel.
 

Kinderkookcafé Vondelpark – Amsterdam

Aan de rand van het Vondelpark kunnen kinderen van alle leeftijden komen koken bij dit Kinderkookcafé. Met verse groenten uit eigen tuin en er is een terras en speeltuin voor de broertjes en zusjes. De help-jezelf-bar is dagelijks geopend en op zaterdag is het Open Diner. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen dan een heus 3-gangen-menu maken voor zichzelf en de gasten.
 

Kinderkookcafé Paagman – Delft

In de grote boekwinkel van Paagman in Delft kunnen kinderen elke eerste woensdag van de maand leren koken. Natuurlijk krijgen ze een speciale koksoutfit aan en hulp van de medewerkers. Welk gerecht is favoriet?
Vanaf 5 jaar
 

Kinderkookcafé De Boekenberg – Spijkenisse

Koekjes, cocktails, taartjes, traktaties: elke maand wordt er hier iets anders lekkers gemaakt door en voor kinderen. De kooklessen worden elke derde woensdag van de maand gegeven door een creatieve kok. Na afloop mag al het lekkers natuurlijk mee naar huis.  

 

Lees ook:
5 tips om veilig samen met je kind te koken >

 

Kinderkookstudio Smulpaap – Maastricht

In hartje Maastricht kan je kind bij kookstudio Smulpaap zelf aan de slag, maar je kunt ook gezellig samen met je kind de handen uit de mouwen steken. Van zoet tot hartig en gerechten uit alle windstreken van de wereld: alles is mogelijk. 
Vanaf 6 jaar
 

Bij Lies in de Keuken – Prinsenbeek

Hier leert je kind alle basistechnieken van het koken, zoals snijden, raspen, pureren en koken. Natuurlijk is het keukenmateriaal speciaal afgestemd op de keukenprinsen en -prinsessen. Alle ingrediënten zijn vers (dus geen pakjes en zakjes) en er wordt in groepjes gewerkt. Extra leuk: de gerechten worden gemaakt in een sfeervol tuinhuisje.
Vanaf 9 jaar
 

Kinderkookclub In den Voorhoutsche Pot – Voorhout

Met een kookleraar, leraar bakken en een hulpkok heeft je kind hier alle begeleiding die hij nodig heeft om de lekkerste gerechten op tafel te toveren. In totaal volgt ieder kind 15 kooklessen en als alle technieken onder de knie zijn, krijgen ze een echt diploma. De kinderkookschool in Voorhout, vlakbij Leiden, bestaat al twintig jaar en is populair, dus geef je kind op tijd op.
Vanaf 10 jaar

 

Nog meer leuke uittips? Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >