veilig-koken-kind

Niets gezelliger dan samen koken, maar dan moet de keuken wel veilig zijn. Bekijk daarom deze tips: kun je je kind rustig z'n gang laten gaan terwijl jij de groenten snijdt.

Vaatwasser

Tijdens en direct na een wasbeurt kan er stoom vrijkomen uit de vaatwasser en dit kan brandwonden veroorzaken. Probeer je kind daarom bij de vaatwasser weg te houden wanneer deze aan staat of net klaar is. En wil je de deur opentrekken? Dan kun je het beste even wachten tot de boel is afgekoeld.

Opbergen

Schoonmaakmiddelen, plastic zakken en messen: niet het veiligste spul in de keuken, goed dus om dit buiten bereik van kinderen te houden. Zet bijvoorbeeld zoveel mogelijk in hoge kastjes of sluit de kasten af met een speciaal veiligheidsslot. Ditzelfde geldt voor een messenblok op het aanrecht. Plaats de messen in het BK Skills Lade Messenblok dan weet je zeker dat je kind er moeilijk bij kan.

Oven

Geen nieuws dat de buitenkant van de oven heet kan worden als-ie aanstaat. Een ovenruitbeschermer is hiervoor een goede oplossing, al wordt deze wel warm - altijd slim om in de buurt van je kind te blijven dus. Ook kan de ovendeur door je kind als opstap gebruikt worden om bij de kraan of het fornuis te komen. Deze kun je makkelijk vastzetten met een ovenslot.

Hete vloeistoffen en pannen

Jaarlijks belanden er zo'n zestienhonderd kinderen op de eerste hulp nadat ze verbrand zijn en 75 procent van deze gevallen wordt veroorzaakt door hete vloeistof - niet zo gek dat je je kind tijdens het afgieten van een pan zo ver mogelijk uit de buurt wilt houden. De oplossing? De BK Flow pannen met speciale afgietdeksels. De pannen zijn uitgerust met een uniek afgietsysteem, waarbij de deksel met een kwartslagdraai in de rand, onder de greep, vergrendeld kan worden. Zo hoef je niet bang te zijn dat je kind geraakt wordt door kokendhete spetters. Ook fijn, de grepen van de BK pannen worden ook niet heet. Nog meer tips om verbranding in de keuken te voorkomen:

  • Zet kopjes en kannen hoog weg.
  • Draai de stelen van de pannen naar achteren.
  • Gebruik bij het koken alleen de achterste gaspitten.
  • Installeer een fornuisrekje.
  • Test vooraf de watertemperatuur van het kraanwater.
  • Maak een kort snoer aan waterkoker.
  • Gebruik een thermoskan.
  • Haal de stekkers uit apparatuur die je niet gebruikt.

Wil je kind door een pan roeren? Gebruik ook dan alleen de achterste gaspitten, zorg dat de voorste pitten afgekoeld zijn, dat je kind stabiel staat en gebruik bijvoorbeeld de BK Wokarang: een wokpan met komvormige rand. Bij één beweging met de bijpassende spatel vallen de ingrediënten zo weer terug in de wok. De pan optillen tijdens het wokken is niet meer nodig en door de constante warmtetoevoer bespaar je ook nog een hoop energie. 

Vloer- en eettafelkleden

Ziet er hartstikke gezellig uit, maar in de keuken niet zo praktisch. Over een vloerkleed kun je makkelijk struikelen en trekt je kind aan een tafelkleed, dan krijgt het alles over zich heen. Deze decoratie kun je daarom beter bewaren voor in de woonkamer.

30% inruilkorting

Veiligheid in de keuken voorop. Ruil daarom je oude pannen nu in voor een veilige BK-pannenset. Met je oude onveilige pan ontvang je 30% korting op een nieuwe pannenset of de BK Wokarang. Deze wok hoef je niet op te tillen en je houdt gegarandeerd een schoon fornuis.

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >