Snelle maandagrecepten die kinderen ook lekker vinden

17.07.2023 08:00
Beeld: Pixabay Beeld: Pixabay

Lekkere maaltijden die je op een maandagavond zó in elkaar draait. Deze snelle maandagrecepten zijn ideaal als je weinig tijd hebt. Ideale start van de zomervakantie bovendien.

1. Tortellinisoep

Ingrediënten
* 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
* 1 l groentebouillon
* 500 g gezeefde tomaten
* 250 g tortellini met kaas
* 2 el olijfolie
* 400 g Italiaanse roerbakmix

Bereiding
Verhit in een pan de olijfolie. Bak de Italiaanse roerbakmix 4 minuten. Doe de tomaten en de bouillon erbij. Kook de soep 10 minuten zachtjes. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de soep. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel de tortellinisoep over 4 kommen en serveer er lekker kaas bij.

2. Pasta met tomaat en spinazie

Ingrediënten
* 300 g pasta
* 2 uien
* 400 g tomatenblokjes
* 6 el roomkaas met kruiden
* 400 g diepvriesspinazie

Bereiding
Kook de pasta gaar. Snipper in de tussentijd een uitje. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de spinazie en zout en peper toe. Laat de boel 5 tot 10 minuten pruttelen en voeg dan de roomkaas toe. Als de roomkaas is gesmolten, is de saus klaar. Meng de pasta door de saus en serveer het geheel eventueel met een beetje geraspte kaas en/of rucola.

3. Broodje pittige kip

Ingrediënten
* 4 stokbroodjes
* 1 rode ui in halve ringen
* 1 komkommer in plakjes
* 150 g taugé
* 2 el zonnebloemolie
* 75 ml Thaise zoete chilisaus
* 100 ml hot ketchup
* 500 g kipfilet

Bereiding
Verhit olie in een koekenpan. Bak de kipfilet in een paar minuten bruin en gaar. Voeg de ketchup en de chilisaus toe en verwarm het geheel nog één minuut. Snijd de broodjes open. Beleg ze met taugé en de komkommer. Verdeel de kip over de broodjes, leg de uienringen erop en klaar ben je.