Oranje boven: déze verrukkelijke recepten kun je maken op Koningsdag

17.04.2020 07:52
recepten koningsdag

Koningsdag is niet compleet zonder oranjegebak. Daarom: de lekkerste recepten die je – natuurlijk samen met je kind – kunt maken.
 

Oranje tompoucen

klassieker die je meteen in oranje sferen brengt. Zonder tompoucen geen Koningsdag, dus ga meteen aan de slag. 

 

Rood-wit-blauw cake

Des te netter je snijdt, des te strakker deze cakejes worden. Een toefje room ertussen en erop, versieren met oranje spikkels en smullen maar.

 

Donuts

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag staan er 5 lekkere Koningsdag recepten op de blog. Allemaal met een oranje tintje. Want even eerlijk, hoe lekker zien deze oranje donuts eruit? Heb jij al leuke plannen voor Koningsdag. Wij gaan lekker rondstruinen in Haarlem op de vrijmarkt en natuurlijk een oranje tompouce scoren. Dat is een vaste traditie! Hopelijk blijft het droog. Ik kan trouwens niet wachten tot Merlijn zelf spullen wil verkopen. Heeft zijn moeder weer een slachtoffer gevonden want de rest van de familie krijg ik niet zover. Eet jij ook altijd een oranje tompouce met Koningsdag? Of heb jij andere, leuke tradities? Recept: swipe omhoog via stories @uitpaulineskeuken #komingsdag #oranjerecepten #donuts

Een bericht gedeeld door Pauline – Uitpaulineskeuken.nl (@uitpaulineskeuken) op

De oranje kleur spat er vanaf – eke van watertanden.

 

Lees ook:
5x lekkere dingen om te bakken nu je binnen zit >

 

Oranje Boven

Een traditionele tulband, omgetoverd tot Koningsdag-cake met een vleugje sinaasappel en amandel. De parels maken het extra feestelijk.

 

Konings-muffins met aardbeien

Als je gek bent op cake, chocola en aardbeien, zit je met deze gebakjes helemaal goed. Voor een extra feestelijke presentatie prik je er Nederlandse vlaggetjes in. Zeker weten dat die schaal in no time leeg is.

 

Oranje koeken

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GEZONDE ORANJE LEEUWINNEN KOEKEN ? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Smeuïge glutenvrije oranje koeken met de herinnering aan vroeger! Jeugdsentiment! ??‍♀‍✨Deze Oranje Rakkers waren voor mij toch écht een traktatie voordat de glutenmonsters roet in het eten gooiden. Mierzoet door de feloranje glazuurlaag en een kleffe bite wanneer je in het cakeje hapt en tóch hebben ze iets charismatisch! ? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Vanavond staan deze rakkers op tafel terwijl ik met een dosis gezonde spanning de @oranjeleeuwinnen zal aanmoedigen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De koekbodem heeft iets weg van zandkoekjes, maar toch is deze smeuïger en niet te zoet. Gevolgd door een heerlijke frisse, zoete glazuurlaag! Oh My, dit maakt dé oranje koek helemaal af! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Wil jij deze Oranje Rakkers maken? Ga dan snel aan de slag! Het recept staat online! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Fijne dag lieve mensen! Ik huppel ondertussen alweer rond op weg naar Baarn voor een toffe dag op de Glutenvrije vakantiemarkt @hoeveravenstein_glutenvrij . ??? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #ohmypie #glutenvrij #vegan #oranjekoeken#tarwevrij#oranjeleeuwinnen ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ https://ohmypie.nl/2019/04/24/gezonde-oranje-koeken/

Een bericht gedeeld door Marike (@oh.my.pie) op

Oké, de oranje glazuurlaag op deze koeken is niet echt gezond te noemen, maar verder zijn deze ronde jongens geheel gluten- en veganvrij.

 

Nog meer tips voor Koningsdag?
Volg ons op Facebook en Instagram >