5x lekkere dingen om te bakken nu je binnen zit

18.03.2020 09:59
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Koekjes, taart of popcakes: lekker én gezellig om samen met je kind te maken, als je toch binnen moet zitten. Wij geven je een lijstje met fijne bakinspiratie: zowel zoet als hartig.


Lente-cake

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spring time? Not by the looks of it ?. #adinascustomcakes #springcake #fondantart #gumpaste

Een bericht gedeeld door Adina’s Custom Cakes (@adinascustomcakes) op

Door het coronavirus moeten we zoveel mogelijk thuis blijven, juist nu de lente in aantocht is. Geen punt: met je bakgerei haal je het voorjaar gewoon naar binnen.

Neem deze vrolijke lentecake, waar je gemakkelijk je eigen twist aan kunt geven. Bak een cake, laat je kinderen de mooiste bloemen en vlinders uit marsepein snijden en smullen maar.

Popcakes

 

Nog feestelijker zijn deze cakes op een stokje. Met een speciale popcakemaker maak je ronde bolletjes van het beslag, die je daarna in elk gewenst thema kunt versieren. Een paar lente-tips: bijen, schaapjes, aardbeien of kuikens.

 

 

Lees ook:
Bakken met Fatima: Suikerkoekjes met frambozenjam >

 

Koekjes

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Donut worry, be happy! ?

Een bericht gedeeld door Janet (@jj_bakeycakey) op

Zijn je kinderen gek op koekjes én op donuts? Dan sla je hiermee twee vliegen in één klap. De bakster hierboven heeft een treffende slogan in deze coronacrisis: Donut worry, be happy. Hier check je onder meer hoe je donutkoekjes kunt maken.

 

 

Pancakes

Geen zin om koekjes of een taart te bakken? Ga dan voor deze te leuke pannenkoeken. En heb je de slag te pakken, maak dan meteen wat porties voor je buurt – want een beetje extra liefde kunnen we op dit moment wel gebruiken.

 

Churros

Een tripje naar de Spaanse kust zit er de komende tijd helaas niet in, daarom kun je die verrukkelijke churros maar beter zelf maken.

Wat dat zijn? Gefrituurde deegstengels, die traditioneel gedipt worden in chocoladesaus. Maar je kunt ze natuurlijk ook versieren met een discodip of kaneelsuiker. Reken maar dat je kind daar z’n vingers bij aflikt.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >