Oliebollen bakken? Dit zijn de lekkerste recepten

27.12.2020 10:42
oliebollen recepten Beeld: Getty Images

Als je geen zin hebt om in alle vroegte langs de bakker te gaan voor verse oliebollen, dan bak je ze op Oudjaarsdag gewoon zelf. Ga voor één van deze recepten en die schaal is leeg voordat het aftellen gaat beginnen.

Klassieke oliebol

We beginnen dit lijstje natuurlijk met een recept voor de klassieke oliebol: de enige echte. Voeg naar wens wat krenten en rozijnen toe en bakken maar.

 

Versierde oliebollen

Kinderen en de frituurpan gaan niet goed samen, maar je kunt je bloedjes natuurlijk wél aan het werk zetten om de oliebollen te versieren. Want zien deze kleurrijke bollen er niet feestelijk (en superlekker) uit? Hier lees je hoe je ze maakt, met chocoladeglazuur en allerlei strooisels.

 

Lees ook:
Oud en nieuw met kinderen: opblijven, wakker maken of laten slapen? >

 

Karamel-zeezout oliebollen

Ben je fan van karamel-zeezout? Dan moet je deze oliebollen proberen.

Gebruik het recept van de klassieke bol en vervang de krenten voor stukjes karamel-zeezout-choco, die smelten zodra je gaat bakken. Alleen al bij het idee loopt het water je in de mond, toch?

 

Oliebollen met mango

Of vervang de appelblokjes eens voor stukjes mango: een combinatie waar je misschien niet snel aan denkt, maar die zeker het proberen waard is. Hier lees je hoe je deze oliebollen op tafel tovert.

 

Gezonde oliebollen

Een vleugje kaneel maakt deze oliebollen extra winters, maar ze zijn ook een stuk gezonder: je bakt ze namelijk niet in de frituur, maar in de oven. Nog makkelijk ook dus.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >