cocktail

Ook als je (even) geen alcohol drinkt, kun je genieten van een cocktail. Aan deze tropische mocktails komt geen druppel alcohol te pas. 

En ze zijn nét zo lekker. 

Grapefruit Spritz

In twee stappen klaar: pers een grote en sappige rode grapefruit en schenk het sap in een cocktailglas. Mix daarna met (bruisend) water.

Article continues after the ad

Basil Sour Cocktail

Basilicum alleen voor pastagerechten? Echt niet. Ook lekker in je een mocktail. ‘Kneus’ 5 basilicumblaadjes met 30 ml suikerwater in een cocktailshaker. Schenk er 60 ml Seedlip garden (een non-alcoholische spirit), 30 ml limoensap en 1 eiwit bij. Laat je spierballen hun werk doen en schudt tot het schuimt.

Mojito

Meng het sap van 1 limoen, sodawater en je favoriete zoetstof, zoals honing, agavesiroop of suikerwater. Serveer met een stuk of tien muntblaadjes en ijsklontjes.

Lees ook
6x de lekkerste drankjes voor in je tuin >

Piña Colada

Gooi wat stukjes ananas, 120 ml ananassap, 120 ml kokosnootmelk, 1 theelepel bruine suiker, ijsklontjes, limoensap en verse munt in de blender. Garneer met een stukje ananas.

Kombucha Highball

Kombucha, je moet ervan houden. Het drankje speelt namelijk de hoofdrol in deze mocktail. Hoe je ‘m maakt? Meng 120 ml kombucha en limoensap in een glas en voeg tot slot wat tonic toe. 

Bron: Buzzfeed

 

 

Nog meer lekkere recepten?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >