Beeld: Getty
Beeld: Getty

Moet je echt eens proberen: gedroogd vers fruit van het gloednieuwe merk BEAR. Dat zijn tussendoortjes die bestaan uit 100% vers fruit en geen onzinnige toevoegingen bevatten. En dan smaken ze ook nog eens verrukkelijk. Ideale snack voor in de broodtrommel van je kind.

Broodtrommeldilemma's

Je kent het vast wel: het is acht uur 's ochtends en je hebt geen idee wat je nu weer in de broodtrommel van je kind moet doen. Boterhammen ja, maar verder? Appelpartjes worden snel bruin en die kiwi krijg je vanmiddag geheid weer terug omdat je kind 'm gewoon niet lust. Dan maar weer een banaan, waarvan je hoopt dat je 'm over een week niet bruin en zacht onderin de rugzak van je kind terug vindt.

Tussendoortje

Gelukkig is er nu een geweldige oplossing van het Britse merk BEAR. Aardbei, mango, appel of framboos: je kunt het je zo gek niet bedenken of BEAR heeft er een gedroogde fruitsnack van gemaakt. Ziet er uit als een gezellig snoepje, maar is in werkelijkheid een gezond tussendoortje. In Engeland zweren ze er al jaren bij, en nu komt BEAR ook naar Nederland. Per twee yoyo’s (want: de vorm van een jojo) verpakt in vrolijk gekleurde zakjes. Handig, juist als je kind normaal gesproken niet zoveel fruit eet of het na een schooldag in de broodtrommel laat liggen. 

Kaartje van BEAR

Extra leuk: bij iedere verpakking zit een ansichtkaart van BEAR, steeds verstuurd vanuit een ander land, met daarop leuke weetjes over dat land. Hoe je hallo zegt, bijvoorbeeld. En welke dieren er leven en hoeveel mensen er wonen. Als je kind tien kaarten heeft gespaard, krijgt-ie ook nog eens een wereldkaart en stickervel.

Beregoed idee

BEAR is een idee van de Britse Hayley Gait-Golding. Ze vond het maar niets dat er zoveel ‘gezonde’ tussendoortjes bestonden waar in werkelijkheid hartstikke veel suiker in zat. Toen Hayley in 2009 hoorde over een onderzoek naar beren die in de buurt van steden leefden – de beren aten vaker junkfood, waren daardoor tot 30% dikker en leefden aanzienlijk korter dan wilde beren in het bos – was de maat vol. Ze verzon een alternatief en de naam voor haar productlijn was een feit.

Zelf proeven

Wil je BEAR ook eens proberen? Je koopt de fruitsnacks nu bij Albert Heijn (aardbei, mango en appel) of bij de Jumbo (aardbei, mango en framboos).

Heel weinig saus of maar een klein portie: soms is de teleurstelling groot als je iets lekkers hebt besteld. Maar er zijn restaurants die het wel héél bont maken.

Kijk maar naar deze grappige foto's van Buzzfeed.

 

1. Caesar 'salad'

grappige foodfails

 

2. 'Cheese' burger

grappige foodfails

 

Lees ook:
Fotoserie: deze moeders kunnen nog wel een kooklesje gebruiken >

 

3. Lasagne?

grappige foodfails

 

4. 'Ei' sandwich

 

5. 'Mozzarella' sticks

 

6. 'Key' beef...?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Promotie
boodschappen
getty images

Lang leve efficiëntie, zeker wat betreft het huishouden. Hier vijf tips om het doen van je boodschappen nog slimmer aan te pakken, zodat je tijd (en geld) over houdt voor andere leuke dingen met je gezin. 

Wist je dat als je je boodschappen goed plant en alles uit je koelkast ook daadwerkelijk op je bord belandt, je zo’n € 145 per persoon per jaar kunt besparen? Tijd voor een stukje technologie. De nieuwe Receptenapp van het Voedingscentrum gaat je namelijk helpen. 

Plan de week vooruit

Dit lijkt veel werk maar als je het eenmaal hebt gedaan, ben je jezelf de rest van de week dankbaar. Je kunt in één keer boodschappen doen en je weet precies wat jullie gaan eten. Scheelt op de dag zelf enorm en zo kun je wat rustiger je kind ophalen van school of de opvang.

Check wat je nog heb liggen

Niet alleen goed voor het milieu, ook voor je portemonnee. Kijk dus wat je nog hebt liggen in de koelkast, voorraadkast of fruitschaal. Wees creatief en bedenk wat je kunt maken met deze producten. Of gebruik de Receptenapp, daar kun je eten ‘opslaan’ in de digitale koelkast. Je krijgt dan handige suggesties voor maaltijden met wat je nog in huis hebt.

Deel je boodschappenlijst met je partner

Als jullie allebei de Receptenapp hebben, dan kun je een groep aanmaken en het boodschappenlijstje met elkaar delen. Degene die onderweg is naar de supermarkt kan het gelijk zien als de ander nog een last minutetoevoeging heeft gedaan. 

Houd je aan je boodschappenlijstje

Dit kan lastig zijn, zeker als je met honger boodschappen gaat doen. Als je je aan je boodschappenlijstje houdt en je niet laat verleiden door een speciale actie, voorkom je dat je eten in huis haalt waar je uiteindelijk niets mee doet. Beetje streng, maar wel slim.

Maak gebruik van Sjef

Wie? Sjef is de handige tool in de Receptenapp waar je al je vragen over eten kunt stellen. Van ‘Waar bewaar ik een paprika?’ tot ‘Ik lust geen boontjes, waarmee kan ik die vervangen?’ Sjef is je man.  

Je downloadt de Receptenapp van het Voedingscentruhier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >