valentijnskookworkshop-keizer-culinair

Verder dan ontbijt op bed of een bloemetje op Valentijnsdag komen mannen vaak niet. Geen drama hoor, maar wil je dat je vent dit jaar íets creatiever uit de hoek komt, wijs 'm dan subtiel op de Valentijnskookworkshop bij Keizer Culinair.

Een schot in de roos.
 

Kookschool

Keizer Culinair is een kookschool die staat voor koken met zoveel mogelijk pure ingrediënten. De kookstudio’s zijn gevestigd op vijf toplocaties in Nederland, verspreid over zes vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Haarlem en Breukelen. Deze locaties zijn te huur voor bijvoorbeeld het organiseren van kookwedstrijden, kinderfeestjes en zelfs bruiloften. Maar er worden dus óók workshops gegeven.
 

Wijntje erbij

Op 14 februari kun je in Amsterdam en Den Haag de Valentijnskookworkshop volgen. Samen met je 'date' en een topkok maken jullie (onder het genot van een lekker glas wijn) het menu Paris Bistro. Want ja, Parijs is toch wel de stad van de liefde. En liefde gaat door de maag. Reserveren? Dat kan hier.

Miljuschka Witzenhausen laat op LINDA.tv zien hoe je binnen no time iets lekkers op tafel zet. Deze topper is er een voor op de zondagochtend: fluweelzachte, romige scrambled eggs die zalig smaken.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

3 smoothie recepten
Beeld: Picjumbo

Ze smaken verrukkelijk en zijn ideaal om je dag mee te beginnen. Bovendien is een smoothie zo gemaakt. Daarom: drie lekkere recepten.

1. Energieboost smoothie

Ingrediënten
*
1 granaatappel
* 1 sinaasappel
* 1 appel
* 1 banaan
* 1 handje bosbessen

Bereiding
Schil de appel en snijd hem in stukjes. Pers de sinaasappel en doe deze samen met de stukjes appel in de blender. Voeg daarna de granaatappelpitjes, de banaan en de bosbessen toe. Blend het geheel tot een gladde smoothie.
 

2. Mango-mandarijn smoothie

Ingrediënten
* 100 g knolselderij
* 200 g ananas
* 4 mandarijnen
* 2 mango's
* 1 limoen

Bereiding
Pers de limoen uit. Schil de mango's, mandarijnen, ananas en knolselderij, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees en de groente in stukken. Doe alles, plus de helft van het limoensap, in een blender. Blend het geheel tot een gladde smoothie.
 

Lees ook
Recept: Snelle tomatensoep zonder gedoe >

 

3. Groene smoothie met spinazie en maca

Ingrediënten
*
1 el macapoeder
* 3 dl amandelmelk
* 2 stukken ananas
* citroen (sap)
* 2 handjesvol spinazie
*  1 appel ongeschild, klokhuis verwijderd
* 1 bananen

Bereiding
Doe de banaan, de ananas en de spinazie in de blender. Voeg daar het sap van de halve citroen, de amandelmelk en macapoeder aan toe. Blend het geheel tot een gladde smoothie.

 

Dit artikel staat in Kek Mama magazine en is al een keer eerder gepubliceerd.
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >