In samenwerking met Kek Mama

Lekker en gezond: lunchtips in de buitenlucht

09.06.2017 07:55

Luieren op het strand, fietstochtjes door het park en lange, lome avonden in de tuin: wat is de zomer toch fijn. Na een lekker ontbijt achter de kiezen en met een goeie snack of boterham ingepakt zijn jullie er helemaal klaar voor. 

Altijd handig als je de hort opgaat: zelf je lunch klaarmaken en meenemen. Weet je in ieder geval zeker dat je niet urenlang hoeft te zoeken naar een lunchtent én dat je kinderen het ook lekker vinden. Met de producten van Zonnatura zit je trouwens altijd goed: ze zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens biologisch en hartstikke gezond. De natuur heeft ons het beste gegeven. En dat is te lekker om niet te delen. Daarom verwerkt Zonnatura heerlijke, natuurlijke en voedzame biologische ingrediënten in hun producten.

Begin van de dag

Maar eerst: ontbijt! Voordat je heerlijk de buitenlucht in gaat begin je de dag met een verantwoord en voedend ontbijt samen. De heerlijke ontbijtgranen Goedemorgen Knapperig Flakes zijn van 100% volkoren granen en hebben 70% minder suiker dan andere ontbijtgranen voor kinderen. De kleurrijke flakes in Fruit hartjes of Choco sterren in combinatie met een Amandel drink maken een voedzaam en heerlijk ontbijt.

Willen we: een lekker tussendoortje in onze picknickmand? De Notenreep en de 10-uurtje Krokante Graanreep Chocolade zijn echte aanraders. Deze repen kun je tussendoor aan je kinderen geven (en neem er zelf ook één). Ook zijn de Dominorozijnen gegarandeerd een succes. Handig: de repen en rozijnen zijn gemakkelijk uit te delen.

Toe aan de lunch? Smeer je boterhammen eens met de Groentespread Paprika met meer dan 60% groenten. Wie liever zoet beleg wil, kan los met de Aardbeien spread met meer dan 75% fruit.

Smaakt verrukkelijk

Ook als je een middag in de tuin wil blijven, kun je kiezen uit een leger aan lekkere en gezonde snacks. Tip: de Maiswafel, belegd met een heerlijke spread en avocado smaakt verrukkelijk. Beetje Donkere Bessensap erbij en je middag kan niet meer stuk.

Over Zonnatura

Zonnatura werkt al meer dan 65 jaar aan de ontwikkeling en productie van natuurlijke en biologische producten. De laatste jaren is de populariteit van biologische en verantwoorde voeding enorm toegenomen.  Zo kun jij het beste van Zonnatura ook weer makkelijk doorgeven. Aan je kinderen. Je buurvrouw. Of gewoon lekker aan jezelf. Want hoe meer je geeft, hoe meer je krijgt. Goeie zaak: als je beter eet, voel je je ook beter.