Luieren op het strand, fietstochtjes door het park en lange, lome avonden in de tuin: wat is de zomer toch fijn. Na een lekker ontbijt achter de kiezen en met een goeie snack of boterham ingepakt zijn jullie er helemaal klaar voor. 

Altijd handig als je de hort opgaat: zelf je lunch klaarmaken en meenemen. Weet je in ieder geval zeker dat je niet urenlang hoeft te zoeken naar een lunchtent én dat je kinderen het ook lekker vinden. Met de producten van Zonnatura zit je trouwens altijd goed: ze zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens biologisch en hartstikke gezond. De natuur heeft ons het beste gegeven. En dat is te lekker om niet te delen. Daarom verwerkt Zonnatura heerlijke, natuurlijke en voedzame biologische ingrediënten in hun producten.

Begin van de dag

Maar eerst: ontbijt! Voordat je heerlijk de buitenlucht in gaat begin je de dag met een verantwoord en voedend ontbijt samen. De heerlijke ontbijtgranen Goedemorgen Knapperig Flakes zijn van 100% volkoren granen en hebben 70% minder suiker dan andere ontbijtgranen voor kinderen. De kleurrijke flakes in Fruit hartjes of Choco sterren in combinatie met een Amandel drink maken een voedzaam en heerlijk ontbijt.

Willen we: een lekker tussendoortje in onze picknickmand? De Notenreep en de 10-uurtje Krokante Graanreep Chocolade zijn echte aanraders. Deze repen kun je tussendoor aan je kinderen geven (en neem er zelf ook één). Ook zijn de Dominorozijnen gegarandeerd een succes. Handig: de repen en rozijnen zijn gemakkelijk uit te delen.

Toe aan de lunch? Smeer je boterhammen eens met de Groentespread Paprika met meer dan 60% groenten. Wie liever zoet beleg wil, kan los met de Aardbeien spread met meer dan 75% fruit.


Smaakt verrukkelijk

Ook als je een middag in de tuin wil blijven, kun je kiezen uit een leger aan lekkere en gezonde snacks. Tip: de Maiswafel, belegd met een heerlijke spread en avocado smaakt verrukkelijk. Beetje Donkere Bessensap erbij en je middag kan niet meer stuk.

Over Zonnatura

Zonnatura werkt al meer dan 65 jaar aan de ontwikkeling en productie van natuurlijke en biologische producten. De laatste jaren is de populariteit van biologische en verantwoorde voeding enorm toegenomen.  Zo kun jij het beste van Zonnatura ook weer makkelijk doorgeven. Aan je kinderen. Je buurvrouw. Of gewoon lekker aan jezelf. Want hoe meer je geeft, hoe meer je krijgt. Goeie zaak: als je beter eet, voel je je ook beter.

Heel weinig saus of maar een klein portie: soms is de teleurstelling groot als je iets lekkers hebt besteld. Maar er zijn restaurants die het wel héél bont maken.

Kijk maar naar deze grappige foto's van Buzzfeed.

 

1. Caesar 'salad'

grappige foodfails

 

2. 'Cheese' burger

grappige foodfails

 

Lees ook:
Fotoserie: deze moeders kunnen nog wel een kooklesje gebruiken >

 

3. Lasagne?

grappige foodfails

 

4. 'Ei' sandwich

 

5. 'Mozzarella' sticks

 

6. 'Key' beef...?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Promotie
boodschappen
getty images

Lang leve efficiëntie, zeker wat betreft het huishouden. Hier vijf tips om het doen van je boodschappen nog slimmer aan te pakken, zodat je tijd (en geld) over houdt voor andere leuke dingen met je gezin. 

Wist je dat als je je boodschappen goed plant en alles uit je koelkast ook daadwerkelijk op je bord belandt, je zo’n € 145 per persoon per jaar kunt besparen? Tijd voor een stukje technologie. De nieuwe Receptenapp van het Voedingscentrum gaat je namelijk helpen. 

Plan de week vooruit

Dit lijkt veel werk maar als je het eenmaal hebt gedaan, ben je jezelf de rest van de week dankbaar. Je kunt in één keer boodschappen doen en je weet precies wat jullie gaan eten. Scheelt op de dag zelf enorm en zo kun je wat rustiger je kind ophalen van school of de opvang.

Check wat je nog heb liggen

Niet alleen goed voor het milieu, ook voor je portemonnee. Kijk dus wat je nog hebt liggen in de koelkast, voorraadkast of fruitschaal. Wees creatief en bedenk wat je kunt maken met deze producten. Of gebruik de Receptenapp, daar kun je eten ‘opslaan’ in de digitale koelkast. Je krijgt dan handige suggesties voor maaltijden met wat je nog in huis hebt.

Deel je boodschappenlijst met je partner

Als jullie allebei de Receptenapp hebben, dan kun je een groep aanmaken en het boodschappenlijstje met elkaar delen. Degene die onderweg is naar de supermarkt kan het gelijk zien als de ander nog een last minutetoevoeging heeft gedaan. 

Houd je aan je boodschappenlijstje

Dit kan lastig zijn, zeker als je met honger boodschappen gaat doen. Als je je aan je boodschappenlijstje houdt en je niet laat verleiden door een speciale actie, voorkom je dat je eten in huis haalt waar je uiteindelijk niets mee doet. Beetje streng, maar wel slim.

Maak gebruik van Sjef

Wie? Sjef is de handige tool in de Receptenapp waar je al je vragen over eten kunt stellen. Van ‘Waar bewaar ik een paprika?’ tot ‘Ik lust geen boontjes, waarmee kan ik die vervangen?’ Sjef is je man.  

Je downloadt de Receptenapp van het Voedingscentruhier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >