Beeld: CookLoveShare
Beeld: CookLoveShare

Lekker als vakantieverwenontbijt of feestelijke lunch: deze bananen-pannenkoekjes van CookLoveShare. Makkelijk te maken en leuk om samen met je kind te doen. Zijn je kinderen al wat ouder? Dan kun je ze hiermee prima zelf aan het werk zetten. Kun jij nog even blijven liggen.

Wat heb je nodig?

  • 2 geprakte rijpe bananen
  • 230 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl suiker
  • zout
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 400 ml melk (naar keuze)
  • 30 g margarine (gesmolten)
  • Blue Band Vloeibaar met roombotersmaak (om in te bakken)
  • appelstroop (optioneel)
  • walnoten (optioneel)
  • 150 g ontbijtspek (plakjes, optioneel)

 

En wat doe je daar dan mee?

  1. Schep de bloem, het bakpoeder, de suiker en een mespunt zout in een kom en maak een kuiltje in het midden van de bloem.
     
  2. Klop de eieren los met de (karne)melk en gesmolten margarine en schenk het mengsel al kloppend door de bloem. Roer tot een glad beslag met de geprakte banaan.
     
  3. Verhit een grote koekenpan en smelt de vloeibare margarine in de pan. Schep soeplepels van het beslag in de pan en bak de  pannenkoekjes tot ze aan de bovenkant gaan bubbelen. Keer om en bak de andere kant. Bak zo 16 pannenkoekjes en houd ze warm.
     
  4. Serveer per persoon een stapeltje van 4 pannenkoekjes en schenk er naar wens stroop over.

    Tip: lekker met knapperig gebakken spek, gehakte walnoten en/of ahorn siroop.

 

Of kijk even dit handige 'how to'-filmpje

 

tomatensoep Miljuschka

Die ijskoude temperaturen vragen om een lekkere, romige soep zonder gedoe. Miljuschka Witzenhausen bedacht deze supersnelle tomatensoep voor Lindanieuws.nl en het fijne is: je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 blik tomaten
  • 1 bouillonblokje
  • scheutje room

 

Recept

Snij de ui fijn en bak de snippers zo’n drie minuten in de olijfolie met een bouillonblokje. Doe het blikje tomaten erbij, vul vervolgens het blikje met water en giet dat ook in de pan. Breng het aan de kook, pureer het fijn en garneer met wat room.
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >