Van bobotie met ananas en amandelen tot pannenkoekjes met spinazie, feta en gerookte zalm. Het Kek Mama weekmenu is weer ongelofelijk lekker.

Vraag je je ook regelmatig in halve wanhoop af wat je in vredesnaam nu weer eens moet koken? Je kunt tenslotte niet voor eeuwig die vijf succesnummers blijven herhalen. (Oké, dat kan best en ook best lang, maar een beetje afwisseling is toch ook wel lekker.) 

 

Kek Mama helpt

Geen zorgen. Kek Mama schiet te hulp met elke week in samenwerking met CookLoveShare een nieuw menu vol dingen die de meeste kinderen lusten. En dan nog gezond ook. Kan niet beter!

 

Maandag: Mexicaanse enchiladas

 

Dinsdag: Snelle tagliatelle carbonara van Janny van der Heijden

 

Woensdag: Zuid-Afrikaanse bobotie met ananas en amandelen

 

Donderdag: Kidsproof ovenschotel van wortel, gehakt en kruiden

 

Vrijdag: Courgette-broccolisoep

 

Zaterdag: Stamppot met zoete aardappel, feta en walnoten

 

Zondag: Pannenkoekjes met spinazie, feta en gerookte zalm

 

Verwenmoment: wafels met een 'spiegelei'

 

tomatensoep Miljuschka

Die ijskoude temperaturen vragen om een lekkere, romige soep zonder gedoe. Miljuschka Witzenhausen bedacht deze supersnelle tomatensoep voor Lindanieuws.nl en het fijne is: je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 blik tomaten
  • 1 bouillonblokje
  • scheutje room

 

Recept

Snij de ui fijn en bak de snippers zo’n drie minuten in de olijfolie met een bouillonblokje. Doe het blikje tomaten erbij, vul vervolgens het blikje met water en giet dat ook in de pan. Breng het aan de kook, pureer het fijn en garneer met wat room.
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >