Kek Mama Weekmenu

Van vissticks met pasta tot spruitenstamppot met spekjes en appel. Het Kek Mama Weekmenu van deze week is weer om te smullen.

Vraag je je ook regelmatig in halve wanhoop af wat je in vredesnaam nu weer eens moet koken? Je kunt tenslotte niet voor eeuwig die vijf succesnummers blijven herhalen. (Oké, dat kan best en ook best lang, maar een beetje afwisseling is toch ook wel lekker.) 

 

Kek Mama helpt

Geen zorgen. Kek Mama schiet te hulp met elke week in samenwerking met CookLoveShare een nieuw menu vol dingen die de meeste kinderen lusten. En dan nog gezond ook. Kan niet beter!

 

Maandag: Vissticks met pasta

 

Dinsdag: Hollandse preisoep met kruidenboter

 

Woensdag: Noten pannenkoeken

 

Donderdag: Bladerdeegpakketjes met roomkaas en ham

 

Vrijdag: Witlof met kaassaus

 

Zaterdag: Spruitenstampot met spekjes en appel

 

Zondag: Pompoen lasagne met tomaat en kaas

 

Leuk om met je kinderen samen te doen:
Speculaas met glazuur

 

 

tomatensoep Miljuschka

Die ijskoude temperaturen vragen om een lekkere, romige soep zonder gedoe. Miljuschka Witzenhausen bedacht deze supersnelle tomatensoep voor Lindanieuws.nl en het fijne is: je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 blik tomaten
  • 1 bouillonblokje
  • scheutje room

 

Recept

Snij de ui fijn en bak de snippers zo’n drie minuten in de olijfolie met een bouillonblokje. Doe het blikje tomaten erbij, vul vervolgens het blikje met water en giet dat ook in de pan. Breng het aan de kook, pureer het fijn en garneer met wat room.
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >