Hou een plekje over: 7x de meest verrukkelijke toetjes

09.08.2020 14:32
toetjes recepten Beeld: Shutterstock

Bakkie vla? Mjam. Bolletje ijs? Heerlijk. Maar als je écht wilt uitpakken voor je bezoek – of gewoon zelf zin hebt in iets bijzonders – maak je één van deze verrukkelijke toetjes. 

Tiramisu

Zeg nou zelf: een top-uitvinding van die Italianen, toch? Tiramisu heb je in allerlei smaken, maar deze met de klassieke combinatie van frambozen en witte chocolade is toch wel één van onze favorieten. Zo maak je ‘m.

 

Mascarpone taartje

We blijven even in Italiaanse sferen, met dit desserttaartje van mascarpone en slagroom. Wat amaretti-koekjes en Limoncello erbij en je waant je zó aan een Siciliaans strand met een prachtige zonsondergang.

 

Chocolademousse

In feite is het een kwestie van ingredïenten mengen, glazen potjes vullen en de boel laten opstijven (en ja, dat laatste is de lastigste stap). Beetje jammer dat je deze goddelijke (én vegan) chocolademousse daarna in één minuut op hebt, maar des te meer reden om ‘m binnenkort nóg eens te maken. 

 

 

Lees ook:
Video: verrukkelijke cheesecake met salted caramel chocolate >

 

IJswafels 

IJs doet het natuurlijk altijd goed, zeker als je het combineert met wafels en vers fruit, zoals in dit recept. En ook fijn: het staat in een handomdraai op tafel.

 

Cheesecake

Hier ben je wat langer mee bezig, maar eenmaal aan tafel wordt die inspanning ruimschoots beloond. Eén hap in deze cheesecake met cookiedough en je bevindt je in hemelse sferen. 

 

Pannacotta met aardbei

Room, aardbeiensaus en verse zomerkoninkjes: alleen al bij het horen van die combinatie, ga je watertanden. Een perfect toetje voor een warme zomerdag. Hoe je ’t maakt, lees je hier.

 

Meringuerol

Een prachtige showstopper, deze meringuerol. Hij is gevuld met lemon curd, mascarpone en pistache. Hier lees je hoe je ‘m maakt.

 

Nog meer culinaire inspiratie?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >