
Bas: ‘Papa, volgens mij zie ik daar een blote piemel…’
Het zal je gebeuren: heb je net al je spullen uitgepakt op het strand, in je eentje met drie kinderen, blijk je op het naaktstrand te zitten.
Je kunt ‘m natuurlijk bestellen of kant en klaar kopen, maar zélf een pizza maken is veel leuker (en lekkerder). Vooral als je er iets bijzonders van maakt, zoals deze recepten.
Een gedurfde combinatie, want deze ingrediënten kom je niet vaak tegen op een pizza. Des te leuker om eens uit te proberen, want die standaard margherita en quattro formaggi ken je nu wel, toch?
Met een speciale groentebodem maak je je pizza net een tikkie gezonder. Kies bijvoorbeeld voor bloemkool en beleg ‘m met pesto en cherrytomaatjes, zoals het recept in deze Instapost.
Lees ook:
Mamma mia: met deze 7 pastagerechten waan je je in Italië >
Zalm, een eitje en asperges zijn een gouden combinatie. In veel recepten eet je er aardappels bij, maar doe eens wat anders en maak er een pizza van. Reken maar dat-ie in no time op is.
Beleg een rol pizzadeeg met mozzarella en parmaham, strooi er na het bakken wat rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas over en je waant je op een zonnig terras in hartje Napels.
Wil je eens wat anders of kook je voor je kind glutenvrij, dan is deze pizza het proberen waard. De bodem is gemaakt van glutenvrije broodmix en bloemkoolrijst en de topping van courgette, paprika en italiaanse kruiden geeft extra smaak.
Het is geen pizza, maar hij ziet er wel zo uit. Hoe dat kan? In dit recept is een piadina gebruikt als bodem en belegd met ricotta, courgette, erwtjes en limoen. Fris, groen, gezond én superlekker.
Nog meer inspiratie voor in de keuken?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >