3x soepen

Vers, makkelijk en snel. Deze drie soepen zijn ideaal als je geen zin hebt om vanavond lang in de keuken te staan. Broodje erbij en klaar ben je.

1. Tomaat-paprikasoep

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 halve prei
  • 2 tl peterselie
  • 2 blokjes bouillon (groente)
  • 6 stuks tomaat
  • 3 tl tomatenpuree
  • 2 stuks rode paprika

Bereiding
Snijd de tomaat, de paprika en de prei in stukken. Giet een scheutje olie in een pan en bak de prei met de tomaat en paprika aan. Voeg na 3-4 minuten de tomatenpuree toe. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee en voeg vervolgens het water, het bouillonblokje, de peterselie en een snufje peper toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15-20 minuten pruttelen. Vervolgens pureer je de soep met een staafmixer en zet je de soep eventueel nog even terug op het vuur. Serveren met een stokbroodje of rijstwafels.

 

2. Frisse wortelsoep met gember

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 650 g wortel
  • 750 ml water
  • 1 ui
  • Peper en zout
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 limoen
  • 1 groente bouillon blokje
  • Peterselie of koriander
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 cm verse gember

Bereiding
Snijd de ui en gember fijn. Verhit wat olie in een (soep)pan en fruit de ui op middelhoog vuur aan. Wanneer de ui glazig is geworden, voeg dan de gember toe en bak 2 minuten mee. Snijd de wortel in grove stukken en voeg toe aan de ui en gember. Bak de wortel 2 minuten mee. Voeg het water en het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat de soep op laag vuur ca. 20-30 minuten pruttelen, totdat de wortelen gaar zijn. Pureer de soep glad en voeg de kokosmelk, het sap van 1 limoen en chilipoeder naar smaak toe. Roer het geheel goed door. Garneer de soep met een lepel Griekse yoghurt, wat peterselie of koriander en peper en zout. 
 

Lees ook
Zelf maken: Mexicaanse tomatensoep >

 

3. Kruidige kippensoep

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 100 g kipfilet
  • 1 el wok olie
  • 1 tl Conimex kerrie djawa
  • 1 tl serehpoeder
  • 1 tl djahe
  • 0,75 l kippenbouillon
  • 2 el fijngehakte selderij

Bereiding
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Laat een grote wok goed heet worden. Voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak de kipblokjes 3 minuten. Bestrooi ze met de kruiden en specerijen en roerbak nog eens 2 minuten. Schenk de bouillon erbij, breng deze aan de kook en laat de soep 3 minuten zachtjes doorkoken. Schep de soep in diepe kommen en bestrooi deze met de selderij. Serveer direct.

Eet je met meerdere personen? Verdubbel dan het aantal ingrediënten naar rato. 


 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

alcoholvrije cocktails
Beeld: Unsplash

De Tequila Sunrise, Mojito en Cosmopolitan: superlekker, maar waarom niet eens een alcoholvrije cocktail? Minstens zo verrukkelijk en ideaal voor een snikhete zomerdag. Wij zetten daarom een aantal alcoholvrije cocktails voor je op een rij.

1. Virgin Mojito

Snijd een limoen in partjes en verdeel ze met een paar blaadjes munt over een aantal longdrinkglazen. Strooi in elk glas wat rietsuiker en stamp met een pollepel de suiker, limoen en munt fijn, zodat de smaken vrijkomen. Hak een paar ijsblokjes in stukjes en vul de glazen met bruiswater, bijvoorbeeld 7up. Rietje erbij en drinken maar.
 

2. Safe sex on the beach

De zon in je glas, maar dan zonder wodka. En heel simpel te maken: vul een glas met ijsblokjes, giet er tegelijkertijd cranberry-, grapefruit- en sinaasappelsap op (van elk ongeveer 100 ml) en garneer op de rand met een opengesneden cranberry.

 

Lees ook:
8x leuke cocktailbars in Nederland >


 

3. Nada Colada

Dit is een zalige cocktail als je van kokos en ananas houdt. Open een verse kokosnoot (of handiger: koop een pakje kokosmelk), snijd 'm in stukken en rasp de kokos heel fijn. Meng de kokos (of de melk) met ananassap en klaar ben je. Gebruik je kokosmelk? Koop dan wat losse stukjes kokos in de supermarkt, rasp die fijn en strooi ze over je cocktail.


4. Mango Martini

Een pittige cocktail voor een hete zomerdag. Schenk 2,5 deel mangosap in een ijsshaker en mix dat met het sap van een halve limoen. Snijd een verse rode peper en voeg naar smaak toe. Of gebruik, voor iets minder spice, een paar druppels tabasco.
 

5. Chocolata

Verwarm 200 milliliter melk in een pan en doe er beetje voor beetje 150 gram melkchocolade bij, in stukjes. Roer goed tot de chocolade is opgelost. Laat het goed afkoelen en zet het mengsel daarna in de koelkast. Schenk het een uur later in een cocktailshaker, voeg wat vanillesiroop en stukjes ijs toe en roep je kinderen, want die gaan hier zeker weten ook van smullen.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Miljuschka Witzenhausen laat op LINDA.tv zien hoe je binnen no-time iets lekkers op tafel zet. We willen niet weten hoeveel calorieen er in deze cheesecake zitten, maar hij is 't meer dan waard, want verrukkelijk is-ie zeker.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >