3x soepen

Vers, makkelijk en snel. Deze drie soepen zijn ideaal als je geen zin hebt om vanavond lang in de keuken te staan. Broodje erbij en klaar ben je.

1. Tomaat-paprikasoep

More content below the advertising

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 halve prei
  • 2 tl peterselie
  • 2 blokjes bouillon (groente)
  • 6 stuks tomaat
  • 3 tl tomatenpuree
  • 2 stuks rode paprika

Bereiding
Snijd de tomaat, de paprika en de prei in stukken. Giet een scheutje olie in een pan en bak de prei met de tomaat en paprika aan. Voeg na 3-4 minuten de tomatenpuree toe. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee en voeg vervolgens het water, het bouillonblokje, de peterselie en een snufje peper toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15-20 minuten pruttelen. Vervolgens pureer je de soep met een staafmixer en zet je de soep eventueel nog even terug op het vuur. Serveren met een stokbroodje of rijstwafels.

 

2. Frisse wortelsoep met gember

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 650 g wortel
  • 750 ml water
  • 1 ui
  • Peper en zout
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 limoen
  • 1 groente bouillon blokje
  • Peterselie of koriander
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 cm verse gember

Bereiding
Snijd de ui en gember fijn. Verhit wat olie in een (soep)pan en fruit de ui op middelhoog vuur aan. Wanneer de ui glazig is geworden, voeg dan de gember toe en bak 2 minuten mee. Snijd de wortel in grove stukken en voeg toe aan de ui en gember. Bak de wortel 2 minuten mee. Voeg het water en het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat de soep op laag vuur ca. 20-30 minuten pruttelen, totdat de wortelen gaar zijn. Pureer de soep glad en voeg de kokosmelk, het sap van 1 limoen en chilipoeder naar smaak toe. Roer het geheel goed door. Garneer de soep met een lepel Griekse yoghurt, wat peterselie of koriander en peper en zout. 
 

Lees ook
Zelf maken: Mexicaanse tomatensoep >

 

3. Kruidige kippensoep

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 100 g kipfilet
  • 1 el wok olie
  • 1 tl Conimex kerrie djawa
  • 1 tl serehpoeder
  • 1 tl djahe
  • 0,75 l kippenbouillon
  • 2 el fijngehakte selderij

Bereiding
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Laat een grote wok goed heet worden. Voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak de kipblokjes 3 minuten. Bestrooi ze met de kruiden en specerijen en roerbak nog eens 2 minuten. Schenk de bouillon erbij, breng deze aan de kook en laat de soep 3 minuten zachtjes doorkoken. Schep de soep in diepe kommen en bestrooi deze met de selderij. Serveer direct.

Eet je met meerdere personen? Verdubbel dan het aantal ingrediënten naar rato. 


 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >