‘Seks vind ik vervelend, zelfs als ik wél opgewonden ben’

04.08.2021 16:02
rollebollen seks vervelend opgewonden

Madelief gunt haar man een spannend seksleven, maar de enige keer dat het haar lukt om met hem te vrijen is rond haar eisprong.

Madelief (30), getrouwd met Barry (32), twee kinderen van 2,5 en 1.

“Als Barry een geile foto van mij ontvangt of een appje met de vraag of hij mij wil komen verwennen, weet hij precies hoe laat het is. Dan heb ik mijn eisprong en mag hij weer ‘van bil’. Slechts één keer per maand, zo’n twee weken na mijn laatste menstruatie wanneer ik ovuleer, ben ik opgewonden en heb ik zin in seks. Op alle andere momenten en dagen hoeft mijn man niet eens naar me te wijzen en wil ik niets meer van hem dan een vluchtige kus op mijn mond of vriendschappelijke knuffel. Er wordt sowieso tussendoor niet gevreeën. Die inspanning besparen we onszelf. Mijn lichaam zit dan volledig op slot.

Ik heb geen ervaringen met seksueel misbruik of aanranding, toch is seks altijd moeilijk voor me geweest. Barry en ik hadden op ons achttiende al anderhalf jaar verkering. In die tijd hebben we van alles geprobeerd, maar verder dan friemelen en wat hand- en mondwerk kwam het niet. Of ik me nou volgoot met alcohol of we het in bad of onder de douche deden of zelfs een keer een lustopwekkende joint rookten; het lukte niet mij te openen down there.

Niet zo speciaal

Het gebrek aan seks brak ons op, we werden steeds meer een soort broer en zus en gingen uit elkaar. In de jaren na onze breuk werkte ik in een kroeg. Als single bardame had ik genoeg aanspraak van mannen, maar ik nam niemand mee naar huis. Pas op mijn 25e ben ik ontmaagd, door een Algerijn. Ik werkte toen drie maanden in een animatieteam op een vakantiepark. Mijn knappe collega maakte veel werk van me en ik vond het weleens tijd worden. Wonder boven wonder lukte de daad. Ik vond er geen bal aan, maar was euforisch blij. Eíndelijk maagd-af. We deden het nog een tweede keer, ook dat lukte, maar ik vroeg me wel oprecht af wat nou de lol van seks was. Ik vond het maar gedoe, niet speciaal of heel lekker.

Meteen weer dik aan

Eenmaal thuis ging ik op Tinder. Stomtoevallig werd ik gekoppeld aan Barry, mijn jeugdliefde. Ik was hem altijd leuk blijven vinden en vond hem nog steeds aantrekkelijk. Ook hij was mij nooit vergeten en op onze eerste reüniedate was het meteen weer dik aan. Vol trots vertelde ik Barry dat ik kon ‘neuken’. Toch was onze eerste vrijpartij een aanfluiting. Er stond te veel druk op vanweg het moeten presteren. Maar de tweede keer lukte het wel en daarna deden we het een maand lang als konijnen, we konden er simpelweg geen genoeg van krijgen. Barry kwam er zowaar voor naar huis in zijn lunchpauzes.

Maar na die maand zakte mijn libido weer in en sindsdien is seks een aflopende zaak. Met als twee dieptepunten mijn zwangerschappen. Hormonen zijn killing voor mij. Ik slik al geen anticonceptiepil, want ik word daar knetterchagrijnig van. Ik durf ook geen andere voorbehoedsmiddelen te gebruiken, vanwege de bijwerkingen van de hormonen. Toen ik zwanger was, heeft Barry twee keer negen maanden plus drie maanden borstvoeding echt drooggestaan. Ik weigerde alle polonaise aan mijn lijf.

Dat is eigenlijk nu nog steeds zo, op dat ene moment in de maand na dat ik ovuleer. Dan ben ik knuffeliger, liever en geil en paradeer ik naakt voor hem of hul me in een sexy string. Soms houdt het blije gevoel drie dagen aan, soms duurt het een paar uur, maar we zorgen altijd dat we het er dan van nemen.

Lees ook: Geen zin in seks? Dit zijn de oorzaken (en zó krijg je weer zin) >

Dikke pyjama

Op alle andere dagen draag ik een dikke pyjama in bed en draai ik de badkamerdeur op slot. Ik wil absoluut niet dat Barry me naakt ziet of te intiem kust, want ik wil voorkomen dat hij opgewonden wordt. Barry is stapelgek op mijn lichaam en binnen een paar seconden in the mood.

Hem afwijzen vind ik erg, want Barry is superlief. Ik heb het zo met deze man getroffen! Hij klaagt niet, hij dwingt me nergens toe en is dolgelukkig met de enkele keer dat we de slingers ophangen. Voor hem ben ik de liefde van zijn leven en andersom kan ik me geen betere vader en echtgenoot wensen. Maar ik heb nooit dat ik de kleding van zijn lijf wil scheuren of hem wil bespringen als hij piemelnaakt is en dat vind ik echt heel jammer. Vooral voor hem.

We kunnen er gelukkig goed over praten, dat scheelt. Ik heb hem zelfs al een keer voorgesteld een prostituee te bezoeken, maar dat wil hij absoluut niet. Daarvoor houdt hij te veel van me. Hij accepteert die ene keer in de maand dat hij weer mag.

Zin ‘maken’

Vriendinnen aan wie ik het ooit heb verteld, zeiden dat ze ook vaak geen zin hebben, maar het dan maar ‘maken’, dan wordt het vanzelf leuk. Dat is bij mij gewoon onmogelijk, dus daar begin ik echt niet meer aan. Als ik eerlijk ben, vind ik seks suf en vervelend. Zelfs als ik wél opgewonden ben. Of ik ooit een orgasme heb gehad, weet ik ook niet. Ik voel weleens wat samenknijpen als Barry me likt, maar ik zou het niet beschrijven als knetterend vuurwerk.

Waarom ik alleen lustgevoelens heb tijdens mijn eisprong weet ik niet. Ik vermoed dat ik echt gedreven word door mijn oerinstinct. Dat ik alleen zin heb als het ook nut heeft om zwanger te worden. Als Barry en ik vrijen, verlang ik ook altijd naar een derde kind, terwijl dat financieel een ramp zou zijn. Zodra ik uit die lustbubbel ben, is die wens ook onmiddellijk weer weg.

Bovendien ben ik ook nog eens heel vruchtbaar. Ik heb al twee keer een morning-afterpil moeten halen, omdat we condooms ook vervelend vinden en Barry iets te lang bleef hangen en het voor-het-zingen-de-kerk-uit finaal mislukte. Wederom hormonen, dus niet echt verstandig.

Mezelf laten steriliseren vind ik geen optie. Ik ben net dertig, wie weet is onze financiële situatie over een paar jaar zo verbeterd dat we toch voor een derde kunnen gaan. Het liefst zou ik het helemaal nooit meer doen, zodat we ook geen risico lopen op een zwangerschap, maar dat vind ik lullig voor Barry. Ik zou niet willen dat we hierdoor uit elkaar groeien.”

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Mail naar redactie@kekmama.nl.

Dit artikel staat in Kek Mama 09-2021.

Zeg maar   Praktisch setje Lekker comfy
Om eens te proberen: met dit spannende vragenspel leer je jouw partner (of vrienden) beter kennen dan ooit. En dat gaat van persoonlijke ervaring tot het vragen van een ongezouten mening. Deze voorgevormde bh zonder beugel laat je rondingen prachtig uitkomen en zit bovendien lekker comfy. Combineer met je favoriete slip. Met dit sexy setje mag je gezien worden. Even totaal geen zin? Snappen we. Trek deze comfy get-up aan, kies een fijne film uit en ga lekker met je partner een avondje bankhangen met een wijntje. Heerlijk.
Tijd voor een spelletje. Klinkt goed. Haal ‘m in huis.