In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Lees verder onder de advertentie
Erwin blikt terug op de moeilijke periode. De relatie met zijn ex was net verbroken. Hij vertelt: “Het ging niet goed tussen ons, dat was lastig.” En toen bleek ze zwanger te zijn. “Ze heeft besloten het kind te houden – zij was ook een stuk ouder dan ik – maar ook dat ik mijn dochter niet mocht zien. Dus ik werd van haar weggehouden.” Hij vervolgt: “Het enige wat ik heb gezien, is de eerste echo. Daarna nooit meer wat. Zelfs geen geboortekaartje, niks.” Inmiddels is zijn dochter twaalf jaar oud. “Dus ze gaat naar de middelbare school, denk ik.”
Lees verder onder de advertentie
Op de vraag van Rob of zijn ex het contact verbrak omdat ze geen relatie meer wilde, antwoordt Erwin: “Onder andere wel, ja. Dat vond ik het meest bizarre. Je hebt een kind, dat heeft ook een vader nodig. En ook een moeder. En dan ontneem je je kind de rol van de vader, omdat je het niet eens bent.” Hij vervolgt: “Ik vind het heel moeilijk, vooral voor mijn dochter. Ik wilde juist heel graag mijn verantwoordelijkheid nemen, voor haar zorgen, haar alle liefde geven, alles delen wat ik heb gekregen.”
Stiekem kijken bij de voorstelling
Als Rob vraagt of Erwin weet hoe het nu met zijn dochter gaat, zegt hij: “Ik had haar tien jaar lang niet in het echt gezien, alleen op foto’s. Vorig jaar kwam ik erachter dat ze in een voorstelling speelde. Ik kocht toen twee kaartjes om haar twee keer te kunnen zien. Die eerste keer was heel intens.” Erwin moest zich inhouden om niet op zijn dochter af te stappen.
Lees verder onder de advertentie
”
Ik hoop dat ze gaat nadenken: wie is mijn vader?
Hoopvol
Rob merkt op dat zijn dochter de uitzending waarschijnlijk zal zien. Erwin zegt hoopvol: “Ik hoop dat zij zelf gaat nadenken: wie is mijn vader? Rob vult aan: “Ze ziet straks haar vader, die van haar houdt, die haar stiekem gezien heeft. Dat gaat niet zonder gevolgen blijven.” Erwin besluit: “Dat is ook de enige manier: dat zij naar mij gaat zoeken. Ik kan niet naar haar toe, dat kan niet. Ik heb vaak genoeg voor de deur gestaan, gebeld en alles, maar ik word daar gewoon weggehouden. Ik moet heel geduldig zijn en wachten tot zij naar mij komt. Ik kan niet wachten tot ik haar vast kan houden en van haar kan houden in die zin.”
Lees verder onder de advertentie
In dezelfde uitzending vertelde Rico Verhoeven over zijn pestgedrag van vroeger. Lees dat hier terug.
De hele uitzending van De Klassenavond kijk je hier terug.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.Erwin blikt terug op de moeilijke periode. De relatie met zijn ex was net verbroken. […]
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).