Playdate-blunder: ‘Weer moest ik zijn moeder bellen om excuses aan te bieden’

04.12.2023 10:51
Beeld: Getty Images

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Abigail (33), moeder van James (9):

“Met een kind dat niet van zoet houdt en van nature liever rauwe wortels en komkommers knaagt dan aan een lolly likt, vergeet ik soms iets lekkers te kopen voor speeldates. ‘Mam, mogen we een snoepje?’ vraagt James dan voor de vorm, opgestookt door zijn naar huis meegebrachte vriendje. Zo stom als je dan alleen een droge rijstwafel hebt aan te bieden, dus heb ik nu standaard uitdeelzakjes in huis.

Zonder limiet

Toch gaat het nog weleens mis met de traktaties. Afgelopen december kwam klasgenootje Ivar spelen. Ik stond boven te strijken toen James van beneden riep of Ivar misschien een kerstchocolaatje mocht van de adventskalender. Welja, James lustte dat toch niet. Dom genoeg dacht ik aan één zo’n mini-kerstman en vergat een limiet door te geven.

Eenmaal beneden bleek dat Ivar achter elkaar vakjes had opengemaakt en tot en met 24 december te hebben opgesmikkeld. Oeps. Daarop heb ik zijn moeder maar even ingelicht dat hij wellicht een beetje hyper kon zijn als ze hem ophaalde, vanwege de grote hoeveelheid chocola en suiker. Gelukkig moest ze alleen maar lachen.

Lees ook – ‘Leg een kind maar eens uit dat-ie af moet blijven van snoep’ >

Paaseieren

Je zou denken dat je je dan niet nog eens aan dezelfde steen stoot. Helaas. Ook nog bij hetzelfde kind. Vanwege Pasen heb ik een groot stenen kuiken op tafel staan, vol met likeureitjes. Juist vanwege de afkeer van James heb ik er geen tel bij nagedacht die paaseieren weg te halen bij minderjarig bezoek.

Afgelopen week kon ik wederom Ivars moeder bellen om mijn excuses aan te bieden en haar te waarschuwen voor wellicht iets te veel vrolijkheid. De jongens speelden buiten op de trampoline en Ivar had in de gauwigheid even drie eitjes meegesmokkeld. Hij vond ze wel een beetje raar smaken, zei hij toen hij ze ophad. Dat kon kloppen; ze waren gevuld met bessenjenever en whisky.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.