Voor iedereen met twee linkerhanden: deze paasknutsels zijn voor iedereen een eitje

05.04.2023 08:02
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Voor alle creatievelingen én iedereen met twee linkerhanden: deze paasknutsels zijn voor iedereen een eitje.

Wollig eitje

? VERMAAKTIP 3 ? Deze stond vandaag al wel klaar, maar vandaag liep niet helemaal zoals gehoopt ?. Na een hele relaxte dag van gisteren, was het vandaag een heuse uitdaging. Vanaf het moment toen ik opstond. Tot het moment dat ze nu allebei slapen ?. Ik ben KAPOT en kan amper boe of bah zeggen. Maar goed! Ook nog leuke momentjes gehad, zoals deze leuke kuikentjes. We beginnen al een beetje met Pasen knutsels. Je knipt een ei vorm van karton, wij hebben de ei met lijm bedekt en toen de wol er Kris kras omheen gewikkeld. Snaveltje, voetjes en wiebeloogjes erop en klaar is Kees. Wij gaan deze schattige kuikentjes op de post doen bij het verzorgingstehuis. . De heerlijke paaseitjes M&m’s zijn van de @kruidvat voor €1,59. Hoe was jullie dag vandaag? . . . #budgetkidstips #budgettip #budgetmoeder #knutselenmetkinderen #knutselen #creabea #creatiefbezigzijn #creatief #mama #mamazijn #moederschap #mms #pasen #paasknutsels #stringart #yarnart #draadknutsels #creatiefmetpapier

Een bericht gedeeld door Budgetmoeder ♡ Diny (@budgetkidstips) op

Een stukje karton, lijm, wol en wat gekleurd papier: meer heb je niet nodig om deze leuke eitjes van wol te maken. De wol wikkel je kriskras om het geknipte ei heen en daarna geef je het ei een gezicht met een snavel en oogjes. Extra leuk: gebruik verschillende kleuren wol.

 

Sokhaas

Heb je nog oude sokken liggen, gebruik ze dan om deze paashazen te maken. Naald en draad is niet nodig, dus je kind kan gemakkelijk zelf aan de slag (met een beetje hulp van jou). Check de video voor de instructies.

 

Kuikentjes op een tak

Wie zin heeft om de paastak in huis nog wat op te leuken, kan aan de slag met dit knutselwerk met strijkkralen. Een gekleurd lintje eraan en klaar ben je.

 

Eieren stempelen

Vind je het niet erg dat het een kliederboel wordt, dan zet je je kind aan de keukentafel met een stel knijpers, watjes en verf. Een uitgeknipt ei kan hij geheel volgens z’n eigen fantasie inkleuren, zoals bijvoorbeeld in deze video. Weer eens wat anders dan een echt ei beschilderen.

Lees ook:
Knutselen zonder troep doe je zó >

Rietvogeltje

Rietjes zijn niet alleen om mee te drinken, maar ook ideaal om mee te knutselen. Maak bijvoorbeeld een leuke vogel of beplak een wc-rolletje tot het lijfje van een paashaas. Hier vind je meer voorbeelden en de werkwijze.

 

Origami-haasje

Pak een vel papier en volg de instructies in deze video om je eigen origami-haasjes te maken. Heb je de smaak te pakken, dan maak je meteen een hazenfamilie.

 

Pop-up paasei

Geef maar toe, deze eieren op een stokje zien er prachtig uit. En je kind heeft er na het knutselen nog lang plezier van, want als hij het goed doet, schuift hij de eierschil er gemakkelijk af en komt het kuikentje tevoorschijn. Nee, dit knutselwerkje is niet à la minute gemaakt, maar tijd genoeg, toch?

 

Nog meer creatieve tips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >