‘Als een dief in de nacht begroef ik het arme beestje tussen de planten’

10.05.2021 06:12
dat ging ff mis diertje begraven Beeld: Getty Images

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop ze even he-le-maal de mist in ging.

Lauren (31), getrouwd met Lorenzo (29), moeder van Leslie (9) en Jackie (8).

“Na een halve dag Artis had ik tegen twee uur dringend behoefte aan koffie. Mijn stuiterende dochters wilden van geen ophouden weten. Dus toen Leslie en Jackie vroegen of ze alsjeblieft nog naar het vlinderpaviljoen mochten, besloot ik ze samen te laten gaan en mezelf te trakteren op een dubbele espresso. Ik drukte de meiden op het hart niet te rennen tussen de vlinders, te kijken ‘met hun oogjes en niet hun handjes’ en buiten op me te wachten als ze er genoeg van hadden. Ik vond het best eng ze alleen te laten, maar ach, ze hadden een telefoon voor nood. Snel liep ik naar het restaurant, haalde een koffie to go en keerde vlug terug.

Voor de deur van de vlindertuin was nog niemand te zien, dus ik nam plaats op een bankje. Pas na een kwartier kwamen de meiden druk roepend naar buiten. De een boos, de ander verdrietig, en allebei met iets blauws in hun handen. Een vlinder. In tweeën gescheurd. Per ongeluk, zo beweerden de meiden in een onsamenhangend verhaal.

Lees ook – Dat ging ff mis: ‘Midden in de nacht was mijn kleuter stilletjes naar buiten geslopen’ >

Zussenstrijd

Het beestje was op de arm van Leslie gaan zitten, toen wilde Jackie ’m aaien, maar Leslie vond dat geen goed idee en pakte hem op – en toen griste Jackie de vlinder uit haar handen en ging het mis. Of zo. Een afschuwelijke zussenstrijd waarbij die arme fladderaar het leven liet. Ik wist niet wat ik doen moest. Schaamde me dood dat ik mijn kinderen alleen had gelaten en durfde – heel zwak – ook niet met het gescheurde dier naar een oppasser.

Als een dief in de nacht heb ik de delen van de vlinder begraven tussen de plantjes en daarna pakte ik de meiden ieder bij een arm en ging linea recta naar huis. Nog steeds voel ik me schuldig als ik langs Artis rijd.”

Deze dat ging ff mis staat in Kek Mama 05-2021.

 

Benieuwd naar meer moederblunders? Elke maand lees je een nieuw ‘Dat ging ff mis’-verhaal op Kekmama.nl.