Dat de schrijfster van deze brief anoniem wil blijven, snappen we wel. Want ze steekt haar ongenoegen over haar schoonmoeder niet onder stoelen of banken.
Lees verder onder de advertentie
‘Onzekerheid?’
‘Ik herinner me nog het moment dat je met mijn man danste op onze bruiloft’, schrijft ze. ‘Je gezicht straalde van vreugde, maar ik zag ook iets anders: droevigheid? Nostalgie? Onzekerheid? Ik had beter moeten weten, want jaren later, na de geboorte van ons eerste kind, kwam je naar ons huis en nam je alles over: het schoonmaken van de keuken, koken, de kolf wassen. Ik was overdonderd door je vrijgevigheid, maar drie weken later werd duidelijk dat je niet van plan was om uit jezelf te vertrekken. ‘Ik wachtte gewoon tot jullie zouden zeggen dat jullie me niet meer nodig hadden’, piepte je.’
Lees verder onder de advertentie
‘Onze opvoeding deugde niet’
Ondanks dat de anonieme schrijfster had laten merken dat ze niet gediend was van het gedrag, ging haar schoonmoeder onverminderd door. ‘Zo vertelde ze laats tijdens een bezoekje dat onze opvoeding niet deugde en dat ze het belachelijk vond dat ik mijn man ’s morgens wakker had gemaakt om te helpen met de kinderen. Ik had het liefst tegen je willen schreeuwen dat je nooit meer terug hoefde te komen toen je wegging.’
Lees verder onder de advertentie
‘Een fantastische man’
Ze vervolgt: ‘Je hoeft me niet te vertellen wat mijn kinderen wel of niet moeten eten. En je hoeft ook niet te zeggen dat de school die we voor onze kinderen uit hebben gekozen ‘stoffig’ is. Jouw ‘zachte tips’ voelen als verwijten dus je ongevraagde feedback is niet welkom. Oh, en nog iets: ik weet dat het pijn zal doen als ik je dit vertel, maar je hoeft je zoon niet meer op te voeden. Hij is een fantastische man. Ik herhaal: man.’
Er zijn van die geboortekaartjes die je op de koelkast plakt omdat ze zó schattig zijn. Mooie naam, lief fotootje, zacht gedichtje erbij — je kent het wel. En soms ook niet.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Formule 1-coureur Max Verstappen heeft geen pitstop gemaakt op het circuit, maar in het ziekenhuis in Monaco. Daar werd hij afgelopen vrijdag, samen met zijn partner Kelly Piquet, trotse vader van dochter Lily. En hoewel de motoren van zijn bolide in Miami alweer ronken, staat zijn hoofd duidelijk nog bij de wieg.
Nathalie (30) dacht dat haar leven instortte toen haar partner haar verliet tijdens haar zwangerschap. Maar juist doordat ze een alleenstaande moeder werd, vond ze zichzelf terug.
Soms denk je alles perfect te hebben geregeld, totdat je een gigantische fout ontdekt als het al te laat is. Het overkwam Ilma met haar zorgvuldig voorbereide geboortekaartjes.