In samenwerking met Kek Mama

‘Van sommige uitgaven sla ik nu steil achterover!’

01.06.2020 08:37
abn amro uitgaven bijhouden

Marte (42) is moeder van Benthe (13) en woont samen met Lennard (43). Door een eigen zaak, een dure puber thuis én de aankoop van een nieuw huis, vindt ze het best lastig om inzicht te krijgen in haar financiën. Dat moet anders.


Verhuizen 

“Drie jaar geleden hebben wij een nieuwbouwhuis gekocht. Leuk, maar nu de oplevering zover is, vliegen de extra facturen ons om de oren. De post-its en bonnetjes liggen overal. Het overzicht is inmiddels ver te zoeken met zoveel kosten, weinig tijd én minder inkomsten door Corona tijd. Tel daarbij op een kind die als Vrouwtje Theelepel uit haar kleding schiet en de chaos in mijn portemonnee is compleet. Gelukkig heb ik een leuke én makkelijke app ontdekt die me weer op weg helpt om het overzicht te krijgen in waar ons geld precies heen gaat.

Inzicht krijgen

Mijn buurvrouw vertelde mij enthousiast over de Grip app. Haar ‘nieuwe hobby’, grapt ze vaak. Via je bank kun je inloggen en werkelijk alle uitgaven worden vanzelf in de app bijgehouden. Van boodschappen tot kleding: alles automatisch in een eigen categorie. Een old school huishoudboekje in een praktisch nieuw jasje, hartstikke handig. En superleuk om bijvoorbeeld te zien waar je dan best op kunt besparen. Dat wil ik ook.

Besparen maar!

Natuurlijk kost een nieuw huis geld, maar de extra kosten heb ik nu allemaal overzichtelijker op een rij. Ik heb door de app meer inzicht in waar ons geld precies heen gaat. Van kleine uitgaven die erin sluipen, sla ik plots steil achterover. ‘Elke maand € 90 aan dure coffee to go -tijdens mijn quarantaine wandelingen-?’ Nooit gemerkt dat dit zo aantikt. Mijn eerste maatregel: die dagelijkse losse cappuccino’s eruit en een koffiezetapparaat erin. En al die online shopmomenten? Die kunnen ook wel wat minder.

 

 

Samen een doel

De app is dus ook handig om wat meer over te houden door ergens op te besparen. Door een budget in te stellen geef ik aan hoeveel ik maximaal aan kleding wil uitgeven. De app waarschuwt me dan wanneer mijn budget bijna op is. Mijn kind vindt het jammer dat ik de extraatjes die ik naast het kleedgeld voor haar koop ook beter in kaart heb. Maar goed, ook fijn dat we overhouden door het overzicht. Zo kunnen we wat sparen voor een leuk gezamenlijk spaardoel. Zoals de op maat gemaakte kledingkasten. Is mijn dochter ook weer blij.”

 

Meer weten?

Grip is een gratis app waarmee je inzicht krijgt in je uitgaven door het toevoegen van je betaalrekeningen. Je kunt de app gebruiken bij welke bank je ook zit. De app zet je uitgaven automatisch in handige categorieën. Dit slimme huishoudboekje is een gratis app van ABN AMRO voor Android of Apple. Lees meer over Grip op abnamro.nl.