Je kunt ze nog zo feilloos uit elkaar houden als ouders, maar als een tweeling iemand voor de gek wil houden dan is daar weinig tegen te doen.
Lees verder onder de advertentie
Je denkt dat het alleen in films gebeurt: een tweeling die van klas omwisselt, zonder dat ook maar iemand het door heeft. Handig als er toetsen gemaakt moeten worden, of als de een meer van gym geniet dan de ander. Dat vonden Marit en Lisa ook.
Voor de gek houden
Sandra (41): “Natuurlijk houden mijn vriend en ik onze dochters Marit en Lisa (9) feilloos uit elkaar. Maar vanaf de eerste dag op de basisschool hadden ze al door dat ze mensen prima voor de gek konden houden.”
Lees verder onder de advertentie
Die dag maakten ze een uitzondering en trokken dezelfde kleding aan. “Doorgaans dragen ze niet dezelfde kleding en ze zitten in gescheiden parallelklassen. We vinden het belangrijk dat ze zich individueel ontwikkelen.”
Gevoed door een verhaal uit een voorleesboek, besloten ze in groep vier dus toch een keer hetzelfde aan te trekken en voor de grap van klas te wisselen. “Niemand die het doorhad, op een enkel klasgenootje na.”
Tot Marit na het kringgesprek waarin ze zich voordeed als haar zus, zélf keihard moest lachen. “Of de juf het echt niet in de smiezen had betwijfel ik, maar het verhaal doet het nog steeds goed op partijtjes.”
Lees verder onder de advertentie
Wij vermoeden dat ze dit trucje op de middelbare school nog weleens zullen toepassen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.