Rampzalig Moederdagontbijt: ‘Alles zat onder het eigeel’

13.05.2023 11:59
Moederdagontbijt Beeld: Getty Images

Je kan er donder op zeggen dat de Moederdagen die je voor eeuwig bij blijven niet de perfecte plaatjes zijn, maar de ontbijtjes op bed waarbij niet alles op rolletjes loopt.

Aaf (29) moeder van Jasmijn (10) en Lili-Rose (8):

“Met Moederdag krijg ik altijd ontbijt op bed. Meestal helpt mijn man en laat hij Jasmijn en Lili-Rose wat taakjes uitvoeren, maar vorig jaar mochten ze het helemaal zelf doen. Dat heb ik geweten. Zeker een uur hoorde ik gerinkel en zelfs hard gekletter uit de keuken. Uiteindelijk kwamen er twee knalrode meisjes met een dienblad de slaapkamer binnen. Vol verwachting keken ze hoe ik het ontbijt zou beoordelen. Laat ik het kort zeggen: het was een beproeving.

“Dit jaar stuur ik mijn man voor de zekerheid op tijd naar beneden”

De Nespresso was perfect gelukt, alleen ijskoud, want dat hadden ze als eerste gezet. De thee was gemaakt met warm water en bevatte zes scheppen suiker. De eieren waren nog rauw, zo ontdekte ik toen ik er tegenaan tikte en alles onder het eigeel zat. En de afbakbroodjes hadden ze ‘afgebakken’ in de magnetron. De roomboter en dikke lagen jam en hagelslag erop maakten het nog enigszins eetbaar, maar de eerste hap lag als een bal op mijn maag. Ik prijsde hen uitbundig om hun kookkunsten, toch stuur ik dit jaar mijn man voor de zekerheid op tijd naar beneden.”

Lees ook – Dít zijn de slechtste (maar grappigste) Moederdagcadeaus ooit >

Agendablunder

Rosalie (36), moeder van Siem (13) en Dean (11):

“Met twee grote knullen in huis verwachtte ik echt geen knutselwerkjes of versjes meer op Moederdag, maar wel een lekker ontbijt op bed. Dat deden ze immers altijd. Zeker na de scheiding vond ik het een aantrekkelijk idee dat ik kon blijven liggen en mijn zoons nu eens mij verzorgden.

Om acht uur hoorde ik de jongens hun slaapkamers uitkomen, maar twee uur later had ik nog niemand gezien, noch gestommel in de keuken gehoord. Tegen elven stapte ik uit bed en zag Siem en Dean lekker onderuitgezakt Nickelodeon kijken. Toen ik voorzichtig informeerde of ik misschien te vroeg was opgestaan en het ontbijt nog kon verwachten, keken ze allebei stomverbaasd op. Moederdag? Dat was toch pas volgende week? Nee dus. Uiteindelijk hebben ze er maar een lieve brunch van gemaakt.”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.