‘Hij had het Moederdag-knutselwerk van een klasgenoot gestolen’

11.05.2023 06:34
Moederdag knutsel gestolen Beeld: Getty Images

Ah, Moederdag. De dag waarop jij een keer wordt verwend met een lekker ontbijtje op bed en prachtige knutselwerken. Tenminste: als het allemaal op rolletjes loopt.

Aura (35), moeder van Saar (9) en Sem (8):

“Mijn kleine bink kan veel dingen goed: zwemmen, salto’s van de duikplank maken, mooi zingen, samen spelen en samen delen. Maar één ding is hij niet: creatief. Zijn tekeningen zijn het niveau van de koppoter nooit ontstegen. Sem begint al te zuchten en steunen als hij op school iets moet tekenen, kleuren of knutselen. Hij vindt het vreselijk.

Creatieve oplossing

Toch verbaasde hij me enorm met zijn Moederdagschilderij vorig jaar. Met grote krulletters stond op een kartonnen vel geschreven: ‘Op deze Moederdag, heb ik een lekker ontbijt voor jou. Omdat ik je wil zeggen, hoeveel ik van je hou!’ Dit prachtige gedichtje had hij versierd met bloemen, hartjes en sterren.

Trots stond hij voor me en nam glunderend al mijn complimenten in ontvangst. Maar toen ik het blad even later omdraaide, zag ik achterop staan: ‘Voor mijn lieve mama, kus Lot’. Had die boef gewoon het knutselwerk gestolen van een klasgenote.”

Lees ook – Laat ze maar praten: deze moeders gaan regelmatig alleen op vakantie >

De switch

Sandra (48), moeder van Mees (13) en Cato (7):

“Als juf ben ik altijd precies en ik vind het superleuk om met alle kleuters een Moederdagcadeau te maken. Jaren geleden, toen ik zelf nog geen kinderen had, hadden we van klei broches gefröbeld. Alle broches waren voorzien van de naam van desbetreffende kunstenaar. Ik had die met een satéprikker erin gekerfd en bijpassende cadeauzakjes gemaakt.

Tijdens het buitenspelen pakte ik alle sieraden zorgvuldig in, maar halverwege werd ik weggeroepen omdat er een kind in zijn broek had geplast. Daarna keerde ik terug naar mijn precisiewerkje. Bij het naar huis gaan, gaf ik alle kleuters hun eigen zakjes mee en ik maande ze het vooral goed te verstoppen, aangezien het nu meivakantie was en het nog even duurde voordat ze het konden geven.

“Hun dochters hadden op Moederdag staan brullen”

Op de eerste schooldag verschenen er twee moeders lachend aan mijn bureau: ‘Zo juf, wat had jij gedronken? Sinds wanneer heet mijn dochter Amy en die van haar Sofie?’ Ai. Door het wegroepen had ik twee leerlingen door elkaar gehaald. De moeders konden er hard om lachen. Maar hun dochters hadden op Moederdag staan brullen: dat was niet hun broche!”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.