Onvergetelijke Moederdagcadeaus: ‘In een halve rol inpakpapier zaten zeven pakken Tuc’

09.05.2023 10:03
Moederdag onvergetelijke cadeaus Beeld: Getty Images

De meest memorabele Moederdagen zijn eigenlijk nooit die waarop je dat mooie cadeau of dat heerlijke ontbijtje kreeg. Het zijn de hilarische verrassingen die je echt nooit zult vergeten.

Nora (34), moeder van Daan (5):

“Het hele concept ‘verrassing’ was nieuw voor onze kleuter. Net een halfjaar op school werd er voor het eerst iets geknutseld voor Moederdag. Hij was er vol van en vond het reuze spannend. Elke dag hoorde ik hem vertellen dat hij iets voor mij maakte, maar niet mocht vertellen wat.

De woensdag voor de bewuste zondag kwam hij uit school met een in crêpepapier ingepakt cadeau. ‘Het is een doos voor zakdoekjes’, fluisterde hij me toe. Ik deed alsof ik niks hoorde. Ook niet toen hij me dat onderweg nog een keer of zestien stiekem meedeelde. Eenmaal thuis rende hij weg en keerde terug met een: ‘Mam, niet kijken in mijn Legobox, daarin ligt jouw cadeau.’

“De spanning was hem te veel geworden”

Uiteindelijk stond hij zaterdagochtend om half zes aan mijn bed. Hij kon niet meer wachten tot de volgende dag. De spanning was hem te veel geworden. Hij móést het Moederdagcadeau nu geven.”

Voordracht

Janneke (42), moeder van Wouter (14), Thijs (11) en Amber (8):

“Mijn oudste zoon was een jaar of vier en had op school een lief Moederdagversje geleerd. Toen de grote dag daar was, stond hij voor me, met in zijn handjes een wit briefje met de tekst. Wat we ook zeiden, hij beweerde het écht niet zonder hulpmiddel te kunnen voordragen. Ook al kon hij nog helemaal niet lezen.”

Lees ook – 7x kinderen die denken heel slim (en dus grappig) te zijn >

Een echte verwennerij

Vivien (30), moeder van Cas (7):

“Cas wilde vorig jaar graag iets in de winkel voor mama kopen, voor Moederdag. De op school gekleide ketting vond hij maar zozo. Mijn man gaf hem vijf euro en liet hem voor het eerst in de supermarkt zijn gang gaan. Hij wachtte buiten. Na een kwartier kwam Cas de winkel uit met wel zeven cadeaus, zo vertelde hij mijn man. Er was geen cent meer over en mama zou er héél blij mee zijn.

“Hij kwam de winkel uit met wel zeven cadeaus”

Die Moederdag was ik ontroerd door de zelfgemaakte ketting, maar Cas had amper geduld te wachten totdat ik die had bewonderd. Nee, ik moest zijn écht gekóchte cadeaus openmaken. In een halve rol inpakpapier zaten zeven pakken Tuc: iets wat Cas zelf erg lekker vond, maar hij was vooral verguld met het idee dat hij er zóveel voor mij had kunnen kopen.”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.