Een punt achter de vriendschap: ‘Altijd domineerde ze onze gesprekken’

04.11.2022 12:35
betere moeder door vriendinnen Beeld: Shutterstock

Sommige vriendinnen kun je beter kwijt dan rijk zijn, zeker wanneer er maar weinig ruimte over blijft voor jezelf.

Jaithly (33): “We waren vriendinnen sinds de middelbare school. Met z’n vijven waren we, maar Mimi was degene die de gesprekken altijd domineerde. Ze was gezellig en gul, maar ruimte voor de andere vier in onze vriendinnengroep had ze niet; altijd wist ze de conversatie naar zichzelf te draaien. We lieten het allemaal gebeuren. Luisterden wanneer ze problemen had en lapten haar op na haar scheiding.

Lees ook – Vriendinnen door zwangerschap: ‘Ze bleek precies hetzelfde mee te maken als ik’ >

Een plek voor iedereen

Tot mijn dochter drie jaar geleden werd geboren met een erfelijke aandoening en mijn leven in één klap veranderde. Mimi bezocht me in het ziekenhuis, maar ook daar ging het binnen een minuut over haar. Dat ik niet zomaar meer mee kon naar de kroeg nam ze me bovendien niet in dank af. Ik miste alle steun en begrip.

Toen mijn dochter een jaar was, heb ik een punt gezet achter de vriendschap. Sommige vriendinnen kun je beter kwijt dan rijk zijn. Met haar uit mijn leven voelde ik pas hoe ze me leegzoog. Mijn andere drie vriendinnen zien haar soms nog, maar met z’n vieren hebben we een nieuwe dynamiek gevormd, met plek voor iedereen én onze kinderen.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.