vakantie verandering vriendschap
Beeld: Unsplash

Dobberend op zee kun je zomaar een beslissing nemen die je hele leven overhoop gooit.

Doreen (35), twee zoons, kapte op vakantie met haar beste vriendin.

“Zelda en ik waren onafscheidelijk. Onze kinderen dachten dat ze familie waren en er was geen dag dat we elkaar niet spraken. Toen Zelda’s moeder overleed, zorgde ik dat haar gezin draaiende bleef. En toen mijn man me verliet, nam zij vrij van haar werk om me te helpen met mijn nieuwe huis.
 

'Ik moet je iets vertellen'

Tot die ene avond, nu ruim een jaar geleden. Mijn zoons waren bij hun vader, haar man was thuis met de kinderen. Ik was al een aantal maanden gesetteld in mijn nieuwe leven en de meeste tranen waren wel gevloeid. Loslippig door de alcohol, zei Zelda: ‘Ik moet je iets vertellen, Doreen: ik ben een paar keer met je ex naar bed geweest.’

Van schrik schoot ik in de lach. Dit moest een grap zijn. Het gebeurde vlak na mijn scheiding, vertelde ze. Wanneer ze ’s avonds naar huis reed, ging ze soms nog even een glaasje wijn bij hem drinken. Omdat hij zo eenzaam leek, alleen in zijn huis.
 

'Ik bleef met haar omgaan'

Ik begreep er niks van: maandenlang stond ik huilend op haar stoep vanwege die man, en ’s avonds kroop ze bij hem tussen de lakens? En haar eigen man dan? Die wist van niks, zei ze. ‘Maar ik dacht dat je het wel zou begrijpen.’

Ik was met de stomheid geslagen, kon niet eens boos worden. Ik verdrong gewoon wat ze me zojuist verteld had. Na die avond bleef ik gewoon met haar omgaan, alsof er niks was gebeurd.
 

Lees ook
'Tijdens de vakantie met mijn gezin werd ik verliefd op een andere man' >

 

Bedrogen

Maanden later ging ik met een andere vriendin op vakantie. We zijn allebei gescheiden moeders. We lag aan het zwembad toen ik het hele verhaal eruit flapte. ‘En dit heb je al die tijd voor je gehouden?’ riep mijn vriendin. ‘Meisje, met zulke vriendinnen heb je geen vijanden nodig.’ Ik brak. Alsof ik de bevestiging van een ander nodig had om me te realiseren dat ik me vreselijk bedrogen voelde.

Met mijn voeten in het pierenbadje appte ik Zelda diezelfde middag dat ik te diep gekwetst was om haar ooit nog te vertrouwen. Ze was woest. Noemde me een vriendin van niks en een hypocriete aansteller. Ter plekke zette ik een punt achter onze vriendschap. Ik heb er nooit een seconde spijt van gekregen.”

 

Dit verhaal is er één van een interviewserie in het Kek Mama Zomerboek 2018.


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van afkoelen in het zwembad tot popcorn smokkelen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen op tour


Handig, zo'n buik


Dat kan natuurlijk ook

 

Popcorn naar binnensmokkelen bij de filmhallen! #bioscoop #winnietbepooh #zohardgegierdvanhetlachensamen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op


Lievelingssnurk


Lief

 

My heart is perfect because you are inside...

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Even afkoelen

 

Normally I don’t sit in food.

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


Dierenvriend


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Ouders groeien ook

 

Werken & moederschap, niet altijd een makkelijke combinatie. Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar Scottie toe. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het financieel toch niet nodig? Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? Ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig. Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet ineens met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet. Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kindjes. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Vanmorgen las ik een gedicht van Joyce Maynard wat dat gevoel mooi omschreef: It's not only children who grow. Parents do too. As much as we watch to see what our children do with their lives, they are watching us to see what we do with ours. I can't tell my children to reach for the sun. All I can do is reach for it, myself. ☀️ #dusdat #ennuqualitytime #moederschap #succesvolondernemen #HappyLife365

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op


Stoer

 

♡ - voor @palavershop fotografie @annamariejanssen

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Ze kijkt wel blij

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Actrice Liza Sips bevallen van dochter Charlize

Liza Sips is bevallen van een dochter. 'Welkom lief, klein meisje. Intens gelukkig en onbeschrijfelijk trots op onze Charlize Helena Manheim', schrijft de actrice bij de allereerste babyfoto op social media.

Liza en haar vriend Ralph hebben al een zoontje. Jonah werd in april 2016 geboren.

 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto's waar je stil van wordt >

 

Zwangerschapstest

In januari maakte Liza bekend dat ze opnieuw zwanger was. Ze deelde een foto op Instagram en maakte ook nog een video van hét moment dat ze een zwangerschapstest deed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >