Mama heeft een poes: ‘Zing ik een slaapliedje, miauwt ie mee’

10.06.2024 13:11
Beeld: Getty Images

Ze hebben vier pootjes en een draagmoeder heeft ze gebaard, maar dat maakt de liefde er niet minder op. Deze poezenmoeders over hun harige, of juist spiernaakte, gezinsleden.

Yvette is getrouwd met Marten, moeder van baby Willem (7 maanden) en kater Dries (3). Ze wonen in New York. 

“Toen ik Dries op Marktplaats zag, wist ik meteen: hem moeten we hebben. Hij had de ondeugendste blik van het nestje, dat past helemaal bij ons. In de weken voor zijn komst maakte ik het huis helemaal Driesproof. Het mooiste mandje moest er komen, de fijnste krabpaal, het leukste voerbakje… Ik had echt een soort nesteldrang voor ons ‘eerste kind’, zoals we hem weleens gekscherend noemen. 

Negen levens

Tot voor kort was Dries een buitenkat, maar we zijn afgelopen jaar naar New York verhuisd… en ik denk niet dat die negen levens hier gelden. Dus blijft Dries binnen. Over het uitzicht hebben we niets te klagen, maar ik weet zeker dat Dries liever de Haarlemse schutting had gehad. Daarom nemen we hem soms mee naar Central Park. Hup, in onze reistas op de fiets en dan laten we hem uit aan een kattenlijntje. In New York zie je de gekste dingen, maar toch trekt Dries hier veel bekijks. Hij moet geregeld op de foto.

“We laten Dries geregeld uit aan een kattenlijntje in Central Park”

Vorig jaar ben ik bevallen van Willem. Dat was voor iedereen wennen, zeker voor Dries. Hij was toch gewend om alle aandacht te krijgen en wil de hele dag bij me zijn. Ga ik douchen, staat hij al achter het douchegordijn. Ga ik nu met Willem naar buiten, kijkt hij me met grote ‘Puss in boots’-ogen aan: Waarom hij wel? Waarom mag ik niet mee? Komen we thuis, krijgen we dé blik vanuit Willems wipper. Nee hè, hebben jullie dat wezentje weer meegenomen? Het grappige is: Dries liet zich nooit oppakken, maar nu hij Willem zo vaak op mijn arm ziet, wordt hij ineens graag door het huis gedragen.

Lees ook: Honden stimuleren beweging en sociale vaardigheden bij kinderen

Delen

Dries en Willem delen de babyuitzet. Bij alles wat ik voor Willem kocht, dacht Dries namelijk: dat is leuk, veel leuker dan wat ik heb. Hij ligt vaker onder in de kinderwagen dan in dat mandje en zodra we uit het zicht zijn, nestelt hij zich dus in Willems wipper. Dat ding was hartstikke duur, maar hij ligt er zó vaak in dat ik inmiddels denk: dat was een koopje, voor met z’n tweeën, haha. 

De jaloezie is zeker niet wederzijds: Willem lacht de hele dag naar Dries. Langzaam maar zeker merk je dat Dries ook meer toenadering zoekt. Zing ik een slaapliedje, miauwt ie mee. Het begin is er. Ik weet zeker dat ze later de beste vriendjes worden.”

Dit verhaal stond eerder in Kek Mama.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.