‘Om het jaar ga ik in mijn uppie op vakantie’

13.08.2022 13:58
alleen op vakantie soloreis Beeld: Unsplash

Eindelijk tijd om die berg chicklits te verslinden, heerlijk te wandelen en vooral veel op het strand rondlummelen. Om het jaar gaat Isis op soloreis, want die tijd alleen, daar wordt ze een leuker mens van.

Isis (40): “Toen ik begin twintig was zou ik met een vriendin naar Maleisië gaan, maar zij kwam de liefde van haar leven tegen en een maand aan de andere kant van de wereld zitten leek haar ineens een verschrikking. De dag dat ze meldde niet mee te gaan, boekte ik demonstratief een ticket naar Kuala Lumpur.

Soloreis

Wat een geweldige maand werd het. En wat was alleen reizen fantastisch. Je zintuigen staan op scherp, je maakt contact met je omgeving, je wordt niet gestoord door gesprekjes over thuis. Je bent echt he-le-maal daar.

Ik maakte nog twee soloreizen. Een door Spanje en een door Griekenland. Kort daarna ontmoette ik Sebastiaan en was ik al vrij snel zwanger.

Lees ook – In je uppie op vakantie: deze moeders doen het >

Even weg

Toen de jongste tweeënhalf was en ik een beetje overliep van alle drukte, ben ik een week alleen weggegaan. Dat beviel zo goed dat ik het er nu in houd. Om het jaar wil ik even ongestoord rondwandelen op een plek waar ik nooit eerder ben geweest. Alhoewel ik soms weinig wandel en veel op een strand of terrasje rondlummel. Heerlijk. Ik verslind chicklits, slaap uit of doe midden op de dag een dutje.

Natuurlijk mis ik mijn gezin, maar niet tot huilens aan toe. Sebastiaan kan prima voor de kinderen zorgen en mijn moeder springt ook bij; ik ga dus met een gerust hart weg.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.