Jaaaa, we mogen weer: dit zijn de fijnste kindvriendelijke terrassen

17.06.2021 14:00
topstory uittips terrassen Beeld: Shutterstock

Nu we zo lang hebben moeten wachten, sprinten we met dit warme weer naar een zonovergoten terras. En de kinderen gaan vrolijk mee, want op één van déze terrassen is ook hij uren zoet.

Houd er rekening mee dat de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn. Zo mag je bijvoorbeeld alleen met één huishouden aan een tafel zitten en kan je gevraagd worden om registratie en een gezondheidscheck bij binnenkomst. Ook zijn niet overal alle voorzieningen open, zoals (binnen)speeltuinen.

Check voor je bezoek daarom altijd eerst de website van het restaurant.

 

Lido – Rotterdam

Op één van de dekken van cruiseschip SS Rotterdam, ligt het terras van restaurant Lido. Met je voeten in het pierenbad en je kind in vlindertjes ertussen, nip jij met je neus in de zon van de lekkerste gin-tonic. Met uitzicht over de skyline van Rotterdam – need we say more?!

 

Molen De Lelie – Scharendijke

Bij locals simpelweg bekend als De Pannenkoekenmolen. Ideaal te combineren met een fietstochtje over het Zeeuwse eiland, of gewoon als bestemming op zich. De kinderen vermaken zich in de speeltuin en het boerenleven, terwijl jij onderuit in de zon zakt. Want: de kaart biedt gelukkig meer dan alleen pannenkoeken.

 

Brasserie Het Genieten – Kaatsheuvel

Jij aan de borrel, de kinderen in de aangrenzende (water)speeltuin. O, er is nog een speciale kinderkaart ook dus je kan er prima uit eten met kinderen. Reden genoeg om nog een uurtje langer te blijven plakken.

 

Vondeltuin – Amsterdam

De Vondeltuin is een groot terras in het meest zuidelijk puntje van het Vondelpark. Terwijl de kinderen in de tuin spelen kun jij rustig van je drankje genieten. Extra ontspannen? Dan plof je gewoon in een van de relaxte strandstoelen.

 

Anafora – Vleuten

Het terras van Anafora in het Maximapark grenst aan de uitgang van de bosspeeltuin: ideaal dus om je kinderen in de gaten te kunnen houden.

 

Bruis – Blaricum

Een hip restaurant dat helemaal is gemaakt voor gezinnen. Waarom, vraag je je af? Je hebt een speelzolder, speelhuisjes en buiten op het terras kijk je uit op de grote speeltuin. 

 

Lees ook
10x de leukste pannenkoekenrestaurants voor kinderen >

 

Watertuin – Schiedam

De Watertuin heeft vestigingen in Naaldwijk, Spijkenisse, Schiedam, Hendrik-Ido-Ambacht en Bergen op Zoom en elke locatie heeft genoeg speeltoestellen voor kinderen. Voordeel van de vestiging in Schiedam is dat het grenst aan een openbaar park met veel speeltoestellen en een grasveld.

 

Buitengoed Slavante – Maastricht

Dit mooie landgoed ligt op de Sint Pietersberg, dus vanaf hier heb je een prachtuitzicht over de Maas en het Jekerdal. Kinderen kunnen spelen in de tuin terwijl jij geniet van een glas wijn uit de eigen wijngaard. 

 

Kaap Hoorn – Groningen

Net buiten de stad vind je Kaap Hoorn, gelegen aan de Hoornse Plas. Als de zon schijnt zit je heerlijk op het ruime terras. En ook hier is een speeltuin aanwezig waar kinderen zich fijn kunnen vermaken.

 

Brasserie Waalhaven – Rotterdam

Dit restaurant ligt aan de start-en landingsbaan van Rotterdam Airport. Niet zo gek dat deze plek steeds populairder wordt bij ouders, want buiten vind je een mini-museum, een speeltuin en kun je kijken naar opstijgende en dalende vliegtuigen.

 

Lees ook:
19x de lekkerste pizzeria’s met kinderen >

 

Dijk 59 – Losser

Dit restaurant ligt in het natuurgebied tussen Losser en De Lutte. Voor de kinderen heb je een kindermenu, maar nog leuker: de enorme buitenspeeltuin met avonturenparcours, vogelnest-schommel, kabelbaan, klimtoren, grote trampoline, voetbalkooi en springkussen. Voor de allerkleinsten is er een zandbak naast het terras.

 

Happy Moose – Zoetermeer

Aan de rand van het groene hart, in recreatiegebied Noord Aa. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op de Zoetermeerse Plas, waar het in de zomer heerlijk spetteren is. Op de menukaart vind je de lekkerste voorgerechten, hoofdgerechten en tapas (en check ook de aparte ijskaart).

 

Twiske Haven – Oostzaan

De relaxte sfeer van een strandtent, gecombineerd met de levendigheid van een jachthaven: welkom bij restaurant Twiske Haven. Je kunt hier een bootje, kano of waterfiets huren en lekker het water op, om vervolgens op het terras bij te komen met een hapje en drankje. Voor kinderen is er een zandbak en binnen een fijne speelhoek.

 

Nog meer tips voor deze fijne zomer? Schrijf je hier in voor de Kek Mama-nieuwsbrief >