‘Moeders moeten leren om hulp te vragen’

13.12.2018 09:23
moeders hulp vragen Beeld: Unsplash

Een post van een kersverse moeder in New York ging onlangs viraal. Waarom? Omdat ze eerlijk toegaf het lastig te vinden om hulp te vragen.  

‘Ik ben maar één persoon en 24/7 moeder zijn, maakt me gek’, vertelt ze op de populaire Facebookpagina Humans of New York, die te lezen is via Scary Mommy.

Na de geboorte van haar dochter, had de moeder er alle vertrouwen in. ‘Ik heb deze baby negen maanden gedragen en wist ‘dat ze eraan kwam’. Dus toen ze er eenmaal was, had ik het gevoel dat ik het moederschap aan moest kunnen. Bovendien wilde ik anderen niet vragen om hun dagelijks leven on hold te zetten’, vertelt ze.

Enorme impact

Julie, ook een Amerikaanse en moeder van onder meer een tienerdochter en blogger op Scary Mommy, kan zich helemaal vinden in haar woorden. ‘Niemand wil het gevoel hebben dat ze het moederschap niet aankan. Als je als moeder klaagt, klink je ondankbaar voor het geschenk dat je hebt gekregen en dat je zo graag wilde hebben’, schrijft ze. ‘Maar hoe hard je ook je best doet, het is onmogelijk om vóórdat je een kind krijgt, in te zien hoeveel impact het moederschap op je leven heeft.’

 

Lees ook:
‘Het moederschap zwaar? Mij hoor je niet miepen’ >

 

Herkenbaar

In het interview met Humans of New York, vertelt de kersverse moeder: ‘Ik ben maar één persoon en 24/7 moeder zijn, maakt me gek. Ik werd gefrustreerd dat andere mensen gewoon door gingen met hun leven. Ik lag in de clinch met mijn moeder en mijn vriend. In plaats van te vragen om hun hulp, vroeg ik ze geïrriteerd: ‘Waarom helpen jullie me niet?’’ De post ging al snel viral en leverde veel herkenbare reacties op. Blogger Julie vindt haar boodschap heel krachtig. ‘Het is een herinnering aan hoe belangrijk het is om hulp te kúnnen vragen als moeder. Ook al voelt het voor de meest moeders nog altijd niet goed…’

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >