‘Mijn man ziet me alleen wanneer ik moe ben’

26.06.2018 11:01
man ziet me alleen moe Beeld: Unsplash

Hij kust haar gedag wanneer zij en de kinderen nog slapen, en komt pas weer thuis wanneer ze uitgeput de uren aftelt tot kinderbedtijd. Moeder Chaunie Brusie maakt zich weleens zorgen of haar man haar nog wel kent, na zes jaar intensief ouderschap.

Met drie kleine kinderen thuis en een vierde onderweg, leiden Chaunie en haar man compleet gescheiden levens, schrijft ze op Babble. Hij werkt als wiskundeleraar en parttime houtbewerker, zij als schrijfster vanuit huis en thuisblijfmoeder. En dus als taxichauffeur naar school, kok, opvangregelaar en begeleider bij doktersbezoeken. Allemaal prima en fijn en het leven waarvoor ze zelf heeft gekozen. Maar, schrijft ze: ‘Soms vraag ik me af of ik nog wel de vrouw ben met wie mijn man destijds is getrouwd.’

Die vrouw at haar ontbijt namelijk niet op een ander tijdstip dan hij, schraapte geen hele dagen voedselresten van de vloer en werkte zich geen drie slagen in de rondte om artikelen af te krijgen voordat de baby wakker werd. Die vrouw hoefde ook niet tot tien te tellen voordat ze op het moment dat haar man thuiskwam een tirade over hem heen stortte over wat de kinderen die dag allemaal wel hadden uitgevreten – voordat ze zich met een noodgang uit de voeten maakte naar haar kantoor om eventjes tot rust te komen. Niet eerlijk. Want per slot van rekening, stelt ze, werkt hij evengoed.
 

Lees ook
Je relatie goed houden na de tropenjaren: ‘We groeiden volkomen uit elkaar’ >

 

‘Ooit ben ik ook weer helemaal van hem’

Iemand zei ooit: “Mijn man ziet me nooit wanneer ik op mijn best ben.” En dat geldt ook voor Chaunie, stelt ze. ‘Het lijkt weleens alsof mijn kinderen me volkomen absorberen, waarna ik uitgeput de uren aftel tot ze naar bed kunnen. Mijn man krijgt de restjes; de vrouw die het alleen nog kan opbrengen om uitgeteld naar Netflix te kijken, de rest van de avond.’

Ze wil hem wel laten zien dat ze nog steeds dezelfde is. Dat ze overdag bruisend van de energie naast haar werk de was weg vouwt, terwijl ze een baby op en neer wiegt op haar knie en al met al gewoon een soort multitaskende Superwoman is. Maar hoe dan?

Ze hoopt dat hij door de rompslomp van vier zwangerschappen en borstvoeding heen kan kijken, en zich realiseert dat dit allemaal maar een fase is. En dat zodra die achter de rug is, die Superwoman ook weer helemaal van hem is.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >