‘Mijn man is verslaafd aan zijn telefoon’

27.12.2020 23:10
man_verslaafd_aan_smartphone

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat hulp gebruiken. Elke week vertelt een moeder over haar dilemma.

Savannah (32) is getrouwd met Jens (35) en heeft samen met hem een dochter van 10 maanden. “Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: mijn man is verslaafd aan zijn telefoon. Als hij wakker wordt, draait hij zich niet naar mij of naar onze dochter, maar naar zijn smartphone. Hij checkt Instagram-stories bij zijn eerste kopje koffie, brengt zijn middagen door op Facebook en kijkt ’s avonds urenlang naar nietszeggende video’s. Het is zelfs zo erg, dat hij het eerste woordje van onze dochter niet opmerkte omdat hij te druk was met social media.

 

‘Ik heb het mis’

Jens communiceert niet met woorden, maar met teksten, tags en memes. En spelen met zijn kind? Of samen een goed gesprek voeren? Zelfs dat vindt hij niet belangrijker dan zijn mobiel. Maar als ik mijn man hiermee confronteer, vindt hij dat ik de boel opblaas. Hij noemt me irrationeel en emotioneel. Ik heb het gewoon mis: ‘Kan ik er wat aan doen dat ik zoveel vrienden heb?’, zegt hij dan… 

 

Lees ook
Linda was verslaafd aan pijnstillers: ‘Ik was een junk, zoiets verzin je toch niet?’ >

 

Relatietherapie

Maandenlang probeer ik al aan zijn verstand te brengen dat zijn smartphoneverslaving ons huwelijk kapotmaakt. Ik maak foto’s van hem op zijn telefoon terwijl het leven om hem heen verdergaat, zodat hij kan zien wat hij mist. We hebben relatietherapie, doen sinds kort aan schermtijd thuis en hij is zelfs op mijn advies begonnen met yoga om te leren ontspannen, maar wat ik ook probeer: hij blijft naar zijn telefoon grijpen. Wat kan ik doen om dit te veranderen?”

 

Meer persoonlijke verhalen lezen? Volg Kek Mama op Facebook >