Zij runnen het thuisfront zodat hun partner kan shinen. “We hebben er geen seconde gedoe over gehad.”
Lees verder onder de advertentie
Marjolein Membre (30) is getrouwd met Danny en is moeder van Vince (6) en Noël (4)
“Mijn man laat geregeld merken hoe fijn hij het vindt dat ik de boel thuis regel zodat hij carrière kan maken: hij belt een paar keer per dag, neemt lekkere dingen voor me mee en verrast me met stedentrips. En hoewel hij lange dagen maakt, zijn de weekenden voor mij en de kinderen en overlaadt hij ons met aandacht.
Lees verder onder de advertentie
Natuurlijk krijgt hij dan ook werktelefoontjes – een eigen bedrijf stopt nooit, maar dat deert me niet zo. Alleen tijdens het avondeten vind ik het vervelend. De momenten aan tafel zijn al zo spaarzaam, dus die wil ik koesteren.
RUMAG
Danny heeft altijd al meer dan fulltime gewerkt. Een paar jaar geleden had hij een eigen discotheek en inmiddels is hij mede-eigenaar van het social media platform RUMAG, waarvoor hij vijf dagen per week naar Amsterdam gaat – nogal een afstand, want we wonen in Leeuwarden. In het begin werkte ik ook nog en deed ik de klantenservice van RUMAG vanuit huis. Het was alleen geen doen, met twee kleine kinderen en een bedrijf dat alsmaar groter werd. Meestal begon ik pas met werken als zij in bed lagen en ging ik door tot twee uur ’s nachts.
Lees verder onder de advertentie
Op een gegeven moment was ik doodop – zo ging het niet langer. Danny zag dat ook. We besloten dat ik fulltime voor de kinderen zou gaan zorgen. Over die verdeling hebben we geen seconde gedoe gehad. Ik vond het logisch dat Danny bleef werken, hij had immers een bloeiend bedrijf.
Voordat ik moeder werd had ik altijd een plaatje in mijn hoofd van een gezin dat om zes uur ’s avonds aan tafel zat. Ha, dat is niet helemaal gelukt – doordeweeks eet Danny nooit mee en de kinderen liggen al in bed als hij tegen achten thuiskomt. Ik ben het inmiddels gewend, al is het soms frustrerend wanneer hij het zoveelste etentje heeft terwijl ik zestien wassen heb liggen en een maaltijd in elkaar moet draaien. Hebben we heus weleens bonje om gehad, maar gelukkig kunnen we er ook goed over praten. Ik besef dat hij op een rijdende trein zit en hartstikke goed bezig is. Het zou stom zijn als ik dan de moeilijke vrouw ging uithangen.
Lees verder onder de advertentie
Thuis met de kinderen
Mensen veronderstellen vaak dat ik een luizenleven leid omdat ik geen baan heb. Of ze vragen wanneer ik weer ga werken. Ik denk dat veel mensen onderschatten hoe druk het is fulltime te zorgen voor de kinderen, het huishouden, de boodschappen en klusjes in huis. Voorheen wilde ik me verdedigen, nu trek ik me er niks meer van aan. ‘Ja, het is fijn om thuis te zijn met de kinderen’, beaam ik dan. En dat is ook echt zo: ik voel me bevoorrecht dat Danny en ik het zo kunnen organiseren, dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. En ach, mijn eigen carrière komt wel als de kinderen ouder zijn.”
De hele portrettenserie staat in Kek Mama 02-2019.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.