‘Mijn eigen carrière komt wel als de kinderen ouder zijn’

04.03.2019 13:41
portret Marjolein Membre thuisblijfmoeder

Zij runnen het thuisfront zodat hun partner kan shinen. “We hebben er geen seconde gedoe over gehad.”

Marjolein Membre (30) is getrouwd met Danny en is moeder van Vince (6) en Noël (4)

“Mijn man laat geregeld merken hoe fijn hij het vindt dat ik de boel thuis regel zodat hij carrière kan maken: hij belt een paar keer per dag, neemt lekkere dingen voor me mee en verrast me met stedentrips. En hoewel hij lange dagen maakt, zijn de weekenden voor mij en de kinderen en overlaadt hij ons met aandacht.

Natuurlijk krijgt hij dan ook werktelefoontjes – een eigen bedrijf stopt nooit, maar dat deert me niet zo. Alleen tijdens het avondeten vind ik het vervelend. De momenten aan tafel zijn al zo spaarzaam, dus die wil ik koesteren.
 

RUMAG

Danny heeft altijd al meer dan fulltime gewerkt. Een paar jaar geleden had hij een eigen discotheek en inmiddels is hij mede-eigenaar van het social media platform RUMAG, waarvoor hij vijf dagen per week naar Amsterdam gaat – nogal een afstand, want we wonen in Leeuwarden. In het begin werkte ik ook nog en deed ik de klantenservice van RUMAG vanuit huis. Het was alleen geen doen, met twee kleine kinderen en een bedrijf dat alsmaar groter werd. Meestal begon ik pas met werken als zij in bed lagen en ging ik door tot twee uur ’s nachts.

Op een gegeven moment was ik doodop – zo ging het niet langer. Danny zag dat ook. We besloten dat ik fulltime voor de kinderen zou gaan zorgen. Over die verdeling hebben we geen seconde gedoe gehad. Ik vond het logisch dat Danny bleef werken, hij had immers een bloeiend bedrijf.
 

Lees ook
‘Ik zegde mijn baan op en koos daarmee voor mijn gezin’ >

 

Een rijdende trein

Voordat ik moeder werd had ik altijd een plaatje in mijn hoofd van een gezin dat om zes uur ’s avonds aan tafel zat. Ha, dat is niet helemaal gelukt – doordeweeks eet Danny nooit mee en de kinderen liggen al in bed als hij tegen achten thuiskomt. Ik ben het inmiddels gewend, al is het soms frustrerend wanneer hij het zoveelste etentje heeft terwijl ik zestien wassen heb liggen en een maaltijd in elkaar moet draaien. Hebben we heus weleens bonje om gehad, maar gelukkig kunnen we er ook goed over praten. Ik besef dat hij op een rijdende trein zit en hartstikke goed bezig is. Het zou stom zijn als ik dan de moeilijke vrouw ging uithangen.
 

Thuis met de kinderen

Mensen veronderstellen vaak dat ik een luizenleven leid omdat ik geen baan heb. Of ze vragen wanneer ik weer ga werken. Ik denk dat veel mensen onderschatten hoe druk het is fulltime te zorgen voor de kinderen, het huishouden, de boodschappen en klusjes in huis. Voorheen wilde ik me verdedigen, nu trek ik me er niks meer van aan. ‘Ja, het is fijn om thuis te zijn met de kinderen’, beaam ik dan. En dat is ook echt zo: ik voel me bevoorrecht dat Danny en ik het zo kunnen organiseren, dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. En ach, mijn eigen carrière komt wel als de kinderen ouder zijn.”

De hele portrettenserie staat in Kek Mama 02-2019.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >