Een foto van Lieke Lexmond (35) waarop ze haar acht maanden oude zoon Zef meeneemt in een draagzak, zorgt voor een storm aan reacties op Instagram.
Lees verder onder de advertentie
Je kind op deze manier tillen, zou volgens haar volgers slechts zijn voor zijn heupjes.
‘Verkeerde houding’
‘Hij zit in de verkeerde houding. Koop een goede draagzak, dan is er niks aan de hand’, zo wordt er gereageerd. En nog een tandje heftiger: ‘Dat de moeder haar lijf naar de gallemiezen helpt, interesseert mij niet. Maar dat ze ook het lijfje van haar zoontje de vernieling in helpt vind ik gewoonweg zielig. Als BN’er zou je echt beter moeten weten.’
Lees verder onder de advertentie
‘Ze weet heus wel wat ze doet’
Toch zijn er ook moeders die het voor Lieke opnemen. ‘Zo jammer dat mensen altijd maar denken hun mening te moeten opdringen. Je weet niet eens waarom en hoe lang ze voor deze manier van dragen heeft gekozen.’ en ‘Ik verwacht eigenlijk dat Lieke heel goed weet wat ze doet en dat ze nooit iets zal doen wat schadelijk is voor haar kindjes.’
Lees verder onder de advertentie
Niet de eerste keer
Het is overigens niet de eerste keer dat de presentatrice onder vuur ligt door het gebruik van haar draagzak: in 2014 kreeg ze kritiek over zich heen toen ze een fietstochtje door Amsterdam maakte met baby Vik op haar buik.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).