‘Door de storm vloog mijn baby uit de kinderwagen’

02.11.2023 16:16
kinderwagen storm Beeld: Getty Images

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal de mis ging.

Melissa is moeder van Levi (7 maanden) en getrouwd met Nik. 

‘Eind december was het. De regen kletterde tegen de ramen en met windstoten van meer dan 100 kilometer per uur zag ik ’s ochtends vanuit het raam de geparkeerde fietsen en scooters omwaaien. Een storm trok over ons land, las ik op m’n telefoon. Niet veel later kreeg ik een appje van Nik: hij moest vanuit z’n nachtdienst langer doorwerken, want alles lag plat door het onstuimige weer. 

Buienradar

Ik liet het niet merken, maar baalde als een stekker. Want dit betekende dat ík met onze drie maanden oude zoon de deur uit moest om de hond uit te laten. Allesbehalve fijn als de dakpannen nog net niet door de lucht vliegen.

Ik checkte Buitenradar en toen de neerslagmelder liet zien dat de storm een paar minuten zou gaan liggen, rende ik vlug met kinderwagen en hond de deur uit. Kan wel even, dacht ik. 

Lees ook – WIN: KINDERWAGEN- CYBEX t.w.v. €900 >

Met kind en al

Op een paar krachtige windvlagen na ging het prima. Tot het na een paar minuten weer als een razende begon te stormen, ik de kinderwagen met geen mogelijkheid meer in beweging kreeg en zelfs onze teckel met moeite op de grond kon blijven staan. Meteen maakte ik rechtsomkeert, maar die onverwachtse draai had ik beter niet kunnen maken: de kinderwagen vloog in één ruk uit mijn handen en kiepte om. Met kind en al. 

Schreeuwen

Levi lag op de grond en begon meteen te huilen, maar uit blinde paniek kon ik niets anders doen dan schreeuwen. Gelukkig pakte een voorbijganger ‘m meteen op, hielp me met de kinderwagen en probeerde me te kalmeren. En toen ik zag dat Levi behalve een vies jasje niks aan de val had overgehouden, werd ik rustiger. 

Schuldig

Eenmaal thuis ging ik voor de zekerheid nog even langs de huisarts met Levi, maar alles was oké. Toch voelde ik me maandenlang schuldig: waarom had ik niet gewoon de draagdoek gebruikt? Of de buurvrouw gevraagd om de hond uit te laten? Geen idee. Maar één ding weet ik wél zeker: bij de eerstvolgende storm blijf ik mooi binnen. 

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.